Ζάκυνθος

Επιχείρηση “ελεύθεροι δρόμοι” από τη νέα δημοτική αρχή!

Τη Δευτέρα 25 Αυγούστου και ώρα 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΤΕΙ Ζακύνθου στην Παναγούλα.

Η νέα δημοτική αρχή παραλαμβάνει το Δήμο εν μέσω μιας πολύ κρίσιμης περιόδου κατά την οποία δεκάδες μεγάλα και μικρά προβλήματα της καθημερινότητας ταλαιπωρούν τους πολίτες με κυριότερα αυτά της ελλειπούς υδροδότητης, της απουσίας καθαριότητας και της ανεξέλεγκτης κατάληψης δρόμων και κοινοχρήστων χώρων με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης.

Η απερχόμενη δημοτική αρχή δείχνει να έχει εγκαταλείψει, πολύ πιο νωρίς απ’ όσο επιβάλλεται, τα καθήκοντά της με αποτέλεσμα ο διοικτικός μηχανισμός του Δήμου να υπολειτουργεί.

Η εξέλιξη αυτή υποχρέωσε το νέο Δήμαρχο να καλέσει την περασμένη Πέμπτη, τόσο την Αστυνομία όσο και την υπό σύσταση νέα δημοτική Αστυνομία, να ασκήσουν τα καθήκοντά τους, όπως απορρέουν από το νόμο και να περιορίσουν τις αυθαίρετες καταλήψεις σε δρόμους και πλατείες που ταλαιπωρούν κατοίκους και τουρίστες.

Την ίδια μέρα η Αστυνομία έκανε δεκάδες ελέγχους στα πιο πολυσύχναστα μέρη της πόλης προκαλώντας την ικανοποίηση των πολιτών και των ιδιοκτητών των επιχειρήσεων.

Ο κ. Κολοκοτσάς έκανε γνωστές τις προθέσεις τους με επιστολή που έστειλε σε όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες. Στην επιστολή μεταξύ των άλλων αναφέρει τα εξής:
Παρακαλούνται όλες οι αρμόδιες Υπηρεσίες να πράξουν τα δέοντα, ώστε η λιτάνευση να τελεστεί με κάθε μεγαλοπρέπεια, δίχως προβλήματα εκ της μεγάλης κοσμοσυρροής.
Οι τεχνικές υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Ζακύνθου παρακαλούνται όπως αναδείξουν για μια ακόμη χρονιά τον τόπο μας σε τουριστικό προορισμό υψηλόβαθμης καθαριότητας.
Οι αρμόδιες Αρχές του τόπου παρακαλούνται και φέτος, όπως λάβουν αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης, για την ασφαλή κυκλοφορία των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Τέλος, παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες καταστημάτων να συμβάλλουν κι αυτοί στην ομαλή πραγματοποίηση της λιτάνευσης με το να απομακρύνουν αντικείμενα (π.χ. τραπεζοκαθίσματα) που τυχόν τη δυσχεράνουν.
Η συνδρομή όλων μας είναι πολύτιμη, τόσο για να αποτίσουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής στον Πολιούχο μας Άγιο Διονύσιο με λαμπρότητα και κατάνυξη, όσο και για την προβολή του τόπου μας.

Η επιστολή στάλθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα, στην Α-στυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου, στο Λιμεναρχείο, στη Διεύθυνση των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου (τμήμα Καθαριότητας και πρασίνου), στον Εμπορικό Σύλλογο και στον Σύλλογο Καταστημάτων Παραλιακής Ζώνης, ενώ κοινοποιείται στην Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου και στο Αστυνομικό Τμήμα.

Ηδη η κίνηση στην πόλη έχει επιβαρυνθεί και από τις εκδη-λώσεις για τον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Διονυσίου με αποτέλεσμα η κυκλοφορία τις απογευματινές και τις βραδυνές ώρες να γίνεται με πού αργούς ρυθμούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *