Κόσμος

Εξηγήσεις στην Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Έσχες από όσους έβγαλαν χρήματα το 2011, ζητεί ο Βενιζέλος

Το υπουργείο Οικονομικών θα παραδώσει εντός της ημέρας στον πρόεδρο της Βουλής και στον πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου Πόθεν Έσχες της Βουλής κατάλογο με τα ονόματα πολιτικών και συγγενών τους που έβγαλαν στο εξωτερικό χρήματα εντός του 2011, προκειμένου σε επόμενο στάδιο να δημοσιοποιηθούν τα ονόματά τους, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος.

 Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, πριν τα ονόματα δημοσιοποιηθούν, τα πολιτικά αυτά πρόσωπα θα πρέπει να έχουν περάσει από ακρόαση στην Επιτροπή, για να δώσουν εξηγήσεις. Στην περίπτωση που οι εξηγήσεις δεν κριθούν ικανοποιητικές, τα ονόματα των πολιτικών θα ανακοινωθούν.Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι τα ονόματα θα οριστικοποιηθούν εντός της ημέρας και ο κατάλογος θα δοθεί στον πρόεδρο της Βουλής Φ.Πετσάλνικο και στον πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής Ευ.Αργύρη, προκειμένου να αρχίσουν οι ακροάσεις απο την Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Έσχες άμεσα. «Δύο ημέρες είναι αρκετές, νομίζω» επισήμανε ο κ. Βενιζέλος.Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επισήμανε ότι υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα και συγγενείς τους που έχουν εμβάσματα προς το εξωτερικό μεγαλύτερα από τα 100.000 ευρώ εντός του 2011 και θα πρέπει να ελεγχθούν, καθώς -όπως είπε- ακόμη κι αν οι διαδικασίες είναι νόμιμες, υπάρχει θέμα δεοντολογίας.Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος κάλεσε όποια πολιτικά πρόσωπα έχουν βγάλει κατά καιρούς χρήματα στο εξωτερικό, να ηγηθούν του κινήματος της επιστροφής των καταθέσεων στις τράπεζες.Ο πρόεδρος της Βουλής Φ.Πετσάλνικος ενημέρωσε για τις κινήσεις στις οποίες έχει προχωρήσει με αφορμή τον/την βουλευτή με το 1 εκατ. ευρώ και τόνισε

ότι μπορεί τα εμβάσματα να είναι νόμιμα, «ωστόσο υπάρχει και η πλευρά της δεοντολογίας· ειδικά όταν λέμε στους Έλληνες να εμπιστεύονται την ελληνική οικονομία και να μην αποσύρουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες».«Περιμένουμε πλήρη στοιχεία από το ΣΔΟΕ για να μην πλανάται αυτό το θέμα πάνω από τους βουλευτές» σημείωσε ο κ. Πετσάλνικος. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *