Ζάκυνθος

Εντατικοί ρυθμοί στην Περιφέρεια για την ετοιμασία των εκλογών για τα 105 εκλογικά τμήματα

Ήλθαν οι εκλογικοί σάκοι από το Υπ. Εσωτερικών

Με τους γνωστούς ρυθμούς των εκλογών γίνονται στην Περιφερειακή Ενότητα οι διαδικασίες προετοιμασίας της εκλογικής αναμέτρησης.

Προχθές οι αρμόδιοι υπάλληλοι από το Τμήμα Εκλογών ασχολήθηκαν με τους εκλογικούς σάκους που πρέπει να προετοιμαστούν και να παραδοθούν αρμοδίως. Οι σάκοι ήλθαν από το Υπουργείο Εσωτερικών και τώρα κατανέμονται ανά εκλογικό τμήμα από τέσσερις φορές για το καθένα, όσες είναι δηλαδή και οι εκλογικές αναμετρήσεις.

Ευρωεκλογές, Περιφερειακές, Δημοτικές και Τοπικές σημαίνουν δουλειά για
όλους όσους εμπλέκονται.

Τα εκλογικά τμήματα αυτή τη φορά είναι 105, περισσότερα δηλαδή από τις προηγούμενες εκλογές και οι σάκοι θα πρέπει να ετοιμαστούν με όλο το υλικό άμεσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες για τις εκλογές 2019 η πλατφόρμα που θα ενημερώνει που ψηφίζει ο κάθε εκλογέας θα ανοίξει εντός των επόμενων ημερών. Ωστόσο, λόγω των πολλαπλών καλπών και για να υπάρξει η καλύτερη δυνατή οργάνωση το υπουργείο Εσωτερικών προχωρά σε ενέργειες. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ένα μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων, που μπορεί να προσεγγίζει και το 30%, ενδέχεται να αλλάξει σχολείο από αυτό που συνήθιζε να ψηφίζει. Οπότε είναι σημαντικό όλοι οι ψηφοφόροι, με το που ανοίξει η πλατφόρμα, να «τσεκάρουν» σε πιο εκλογικό κέντρο ψηφίζουν για να γλιτώσουν ταλαιπωρία.

Αυτό συμβαίνει, γιατί υπάρχουν πολλά εκλογικά κέντρα – σχολεία τα οποία δεν έχουν τον απαιτούμενο χώρο να φιλοξενήσουν τετραπλές κάλπες.

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *