Ελλάδα

Ενισχύουν τα μπλόκα οι αγρότες

Την ίδια ώρα, οι αγρότες, που έχουν ενισχύσει την παρουσία τους στα μπλόκα, πραγματοποίησαν νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής ολιγόωρη συμβολική κατάληψη σε διάφορα κομβικά σημεία εθνικών και επαρχιακών οδικών αξόνων.

Κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων από το τμήμα της Εγνατίας Οδού στο ύψος των Ν. Κερδυλλίων, μετά την ωριαία συμβολική κατάληψη του δρόμου που έκαναν πεζή οι αγρότες, μέχρι και τη μία το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ τα τρακτέρ τους βρισκόταν παραταγμένα στις άκρες του δρόμου.

Σε όλη τη διάρκεια της κατάληψης του τμήματος της Εγνατίας οδού, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν από παρακαμπτήριο, μέσω Ασπροβάλτας, ενώ την ίδια ώρα οι αγρότες μοίραζαν στους οδηγούς σερραϊκά προϊόντα και ενημερωτικά φυλλάδια με τα αιτήματα τους.

Στο σημείο της κατάληψης της Εγνατίας Οδού υπήρχε μεγάλη αστυνομική δύναμη, ενώ συμβολική παναγροτική κατάληψη, με κλείσιμο των εθνικών οδών, έγινε την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον κ. Παναγή, σε έντεκα σημεία των εθνικών οδών από τον Έβρο μέχρι και το νομό της Βοιωτίας.

Την ίδια ώρα το μεσημέρι της Δευτέρας οι Σερραίοι αγρότες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και θα παρατάξουν τους ελκυστήρες τους στη κομβική διασταύρωση του δ.δ. Λευκώνα, επί της εθνικής οδού Σερρών-Θεσσαλονίκης και Σερρών–Προμαχώνα, χωρίς να κλείσουν όμως τους δρόμους.

Στο δρόμο βγήκαν και οι αγρότες της Μεσσηνίας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΠΑΣΥ, όπου πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σουληνάρι και συγκεκριμένα στο 32ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Καλαμάτας – Πύλου.

Οι αγρότες της Μεσσηνίας που αυτή την περίοδο βρίσκονται σε ελαιοσυλλογή, άφησαν τα χωράφια κι έχουν παρατάξει τα αγροτικά τους αυτοκίνητα και λίγα τρακτέρ, δεξιά κι αριστερά της εθνικής οδού, χωρίς να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία των διερχόμενων αυτοκινήτων και συζητούν για την οργάνωσή τους και την πορεία των κινητοποιήσεων.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *