Ζάκυνθος

Εκ νέου η έκπτωση του εργολάβου της αποχέτευσης Καλαμακίου

Η διαδικασία προκειμένου να κηρυχθεί ο εργολάβος της αποχέτευσης Καλαμακίου ως έκπτωτος ξεκίνησε εκ νέου από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, μετά από περίπου δύο χρόνια από την στιγμή που το έργο ολοκληρώθηκε, αλλά δεν παρελήφθη καθώς  όπως είναι γνωστό διαπιστώθηκαν κακοτεχνίες!

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΖ Παναγιώτη Αβράμη, σε δηλώσεις που παραχώρησε στην εφημερίδα μας, οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου ενημέρωσαν την περασμένη Τετάρτη, εγγράφως τη διοίκηση της Επιχείρησης για τις διαδικασίες που ξεκίνησαν προκειμένου ο εργολάβος να κηρυχθεί έκπτωτος.  Το ζητούμενο είναι  αυτή την φορά να ακολουθηθούν τα σωστά βήματα, ώστε ο ανάδοχος του πολύπαθου αυτού έργου, να μην μπορεί να προχωρήσει σε νέα ένσταση.

Θυμίζουμε, πως σε μια από τις πρόσφατες συνεδριάσεις της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ζακυνθίων , οπότε και συζητήθηκε το ζήτημα της έκπτωσης του εργολάβου, αποκαλύφθηκε πως οι Τεχνικές Υπηρεσίες, που είχαν την ευθύνη για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, όταν πριν από αρκετούς μήνες κήρυξαν τον εργολάβο έκπτωτο, δεν ακολούθησαν πιστά την προβλεπόμενη από το Νόμο διαδικασία. Αποτέλεσμα ήταν, ο εργολάβος να υποβάλει ένσταση που ήταν βάσιμη και έτσι να χαθεί πολύτιμος χρόνος κατά τη διάρκεια του οποίου και οι κακοτεχνίες δεν αποκαταστάθηκαν ( όπως είχε δεσμευτεί ο εργολάβος πως θα πράξει) αλλά και το έργο να μην λειτουργήσει ούτε φέτος το Καλοκαίρι.

«Το θέμα διαχειρίζονται οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Διονύσης Κυβετός μαζί με το Δήμαρχο, έχουν αναλάβει το θέμα της διερεύνησης των ευθυνών που υπάρχουν σε ότι αφορά τον χειρισμό της υπόθεσης» ανέφερε ο κ. Αβράμης, συμπληρώνοντας πως με βάση το έγγραφο που του κοινοποιήθηκε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες, η διαδικασία έκπτωσης του εργολάβου έχει ξεκινήσει με βάση τα προβλεπόμενα από το Νόμο, ώστε να μην μπορεί να ξεκινήσει διαδικασίες ενστάσεων και προσφυγών.

«Έχει δοθεί στον  εργολάβο προθεσμία 30 ημερών για να αποκαταστήσει τις κακοτεχνίες και εκτίμησή μας είναι πως όπως συνέβη και την πρώτη φορά έτσι και αυτήν το χρονικό περιθώριο θα εξαντληθεί χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι προβλεπόμενες παρεμβάσεις. Αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την έκπτωση του εργολάβου και με το ποσό που θα πάρουμε από την εγγυητική επιστολή, θα μπορέσουμε να δούμε τα χρήματα που θα χρειαστούν για να αποκαταστήσουμε τα προβλήματα στο δίκτυο» συμπλήρωσε στη συνέχεια και κατέληξε λέγοντας πως πρόθεση της ΔΕΥΑΖ σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή, είναι το έργο να ολοκληρωθεί άμεσα και να λειτουργήσει σίγουρα το επόμενο Καλοκαίρι.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με όσα επεσήμανε κατά την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ, η μια από τις δύο εγγυητικές επιστολές που υπέβαλε ο ανάδοχος όταν ανέλαβε το έργο έχει ήδη λήξει και έτσι τα χρήματα αυτά δεν μπορούν να διεκδικηθούν από την Επιχείρηση!

Οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες του Καλαμακίου αγωνιούν για τις εξελίξεις, αφού ακόμη ένα Καλοκαίρι χάθηκε, ενώ αναμένουν να δουν αν οι δεσμεύσεις για την λειτουργία του νέου δικτύου πριν από το επόμενο Καλοκαίρι θα υλοποιηθούν!

Σύστημα απόσμησης στο Βιολογικό Καθαρισμό

Αναφερόμενος πάντως γενικότερα στον τομέα της αποχέτευσης, ο κ. Αβράμης δήλωσε στον –Ε- πως σύντομα παραλαμβάνονται τα συστήματα απόσμησης που θα τοποθετηθούν στα αντλιοστάσια του Λαγανά και του  Καλαμακίου, ενώ σύντομα θα τοποθετηθεί το σύστημα απόσμησης στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού.

Ο κ. Αβράμης ανέφερε πως επιτέλους θα σταματήσει η δυσφήμιση του νησιού μας, από τη δυσοσμία που κατά καιρούς υπάρχει στο Βιολογικό.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *