Κόσμος

Δραστικά μέτρα για τους μεθυσμένους τουρίστες στην ….Μαγιόρκα!

Δραστικά μέτρα για να περιοριστούν τα φαινόμενα των τουριστών που λειτουργούν εκτός ελέγχου αφού πρώτα έχουν καταναλώσει άφθονο αλκοόλ αναλαμβάνουν οι αρχές στη Μαγιόρκα και η είδηση αυτή προκαλεί αίσθηση αλλά και προβληματισμό για αντίστοιχες καταστάσεις που διαδραματίζονται και στη Ζάκυνθο.

Η περιγραφή των όσων συμβαίνουν στο κεντρικό δρόμο της Playa de Palma, δεν μπορούν να μην μας θυμίσουν εικόνες από τον κεντρικό δρόμο του Λαγανά.

Το ρεπορτάζ που δημοσιεύει η ιστοσελίδα Travel Daily Newsαναφέρει χαρακτηριστικά:

«Από την 1η Απριλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου, οι τουρίστες στη Μαγιόρκα θα αντιμετωπίζουν ποινές μέχρι 3.000 ευρώ εάν πίνουν αλκοόλ ή τρώνε στο δρόμο. Στα μπαρ θα επιβάλλονται πρόστιμα για προσφορές “happy hour” και αλκοολούχων ποτών. Η αστυνομία θα μπορεί επίσης να διενεργεί ελέγχους. Τα νέα μέτρα έρχονται ύστερα από μια διεθνή διάσκεψη κορυφής για την καταπολέμηση των εκτός ελέγχου τουριστών που έλαβε χώρα στη Μαγιόρκα τον περασμένο μήνα.

Η συμπεριφορά των μεθυσμένων Βρετανών, συμπεριλαμβανομένης της βίας, πτώσεων από μπαλκόνια και την πρόσθετη πίεση που προκαλείται στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και τα ασθενοφόρα ήταν μεταξύ των κεντρικών θεμάτων της συνόδου κορυφής.

Ζώνες “ειδικού τουριστικού ενδιαφέροντος” έχουν ήδη επισημανθεί, όπου η αστυνομία θα ελέγχει την κατανάλωση αλκοόλ και τη συμπεριφορά καθ’όλη τη θερινή περίοδο, σύμφωνα με την εφημερίδα “Daily Star”.

Στον κεντρικό δρόμο της Playa de Palma, Schinkenstrasse, θα υπάρχουν φυσικά εμπόδια που θα σταματήσουν τους τουρίστες από το ξερνούν μπύρα στους κήπους και τους δρόμους. Οι αρχές αναφέρουν ότι η κίνηση αυτή θα εμποδίσει επίσης τους παράνομους πωλητές και τις πορτοφολάδες»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *