Ζάκυνθος

Δικάζεται το Δ.Σ. του Δήμου Αλυκών για τα εικονικά τιμολόγια του 2006!

Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου θα εκδικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών η πολυσυζητημένη υπόθεση απάτης στο Δήμο Αλυκών Ζακύνθου, που καταλόγισε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος μετά από έλεγχο την περίοδο 2006.

Σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΔΟΕ, που κινήθηκε κατόπιν καταγγελίας της επόμενης δημοτικής αρχής, και το οποίο  κατατέθηκε στη δικαιοσύνη, επιχειρήθηκε με απόφαση της πλειοψηφίας του  Δημοτικού Συμβουλίου η εξόφληση εικονικών τιμολογίων ύψους 1 εκ. Ευρώ περίπου, για έργα που η εργολήπτρια εταιρεία φέρεται να μην είχε εκτελέσει, ούτε διέθετε τα νόμιμα παραστατικά γι αυτά.

Συγκεκριμένα η εργολήπτρια εταιρεία παρέδωσε στο Δήμο Αλυκών το 2006 τιμολόγια συνολικής αξίας 968 χιλ. ευρώ προς εξόφληση για διάφορα έργα την περίοδο 1999 – 2006, τα σημαντικότερα των οποίων ήταν ασφαλτοστρώσεις στο δημοτικό δίκτυο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο εκείνης της εποχής ενέκρινε κατά πλειοψηφία την εξόφληση του ποσού δίχως την ύπαρξη σχετικών βεβαιωτικών παραστατικών από την αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία Δήμου και Κοινοτήτων, όπως προέβλεπε η νομοθεσία.

Στον έλεγχο που διενήργησε το ΣΔΟΕ δεν βρήκε παραστατικά προμηθειών για τα υλικά που χρησιμοποίησε στα έργα αυτά η εργολήπτρια εταιρεία, δεν βρήκε  ύπαρξη εργατικού  προσωπικού, ούτε τα αναγκαία μηχανήματα για την εκτέλεση τους, με αποτέλεσμα το ΣΔΟΕ να παραπέμψει τον εργολάβο στον Εισαγγελέα για έκδοση εικονικων τιμολογίων.

Την υπόθεση παρέλαβε ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών ο οποίος διερευνώντας την όλη υπόθεση απέδωσε κατηγορίες για  φοροδιαφυγή και έκδοση εικονικών τιμολογίων σε βαθμό κακουργήματος στον εργολάβο και στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που ενέκριναν την εξόφληση των τιμολογίων, την κατηγορία της συνδρομής στη έκδοση εικονικών τιμολογίων.

Υπενθυμίζεται ότι την περίοδο εκείνη ο τότε Δήμαρχος Αλυκών Γιάννης Πέττας είχε τεθεί σε αργία από τον Γραμματέα της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών  για σοβαρά θέματα του Συνδέσμου Ύδρευσης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *