Ζάκυνθος

Διακοπή εργασιών μέχρι νεωτέρας στην Αχαϊκή: Στον «αέρα» οι εργαζόμενοι

«Θολό» παραμένει το τοπίο γύρω από τις καταθέσεις εκατοντάδων πολιτών και στη Ζάκυνθο, που εμπιστεύτηκαν τα χρήματά τους στην Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα και αναμένουν να ενημερωθούν για την νέα Τράπεζα στην οποία θα μεταφερθούν τα κεφάλαια αυτά. Αν και από την περασμένη Δευτέρα, οι καταθέτες δεν μπορούν να κάνουν καμία συναλλαγή στο τοπικό υποκατάστημα, γνωρίζουν ότι τα χρήματά τους είναι εγγυημένα από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Θυμίζουμε πως πριν από λίγες ημέρες υπήρξε οριστική απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδας να αφαιρεθεί η άδεια λειτουργίας της Αχαϊκής Τράπεζας και να προχωρήσει η εκκαθάριση αυτής, λόγω του ανοίγματος των 8 εκατομμυρίων ευρώ, που προέκυψε από τους ελέγχους της ΤτΕ.

Μέσα στα επόμενα 24ωρα αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα από την Τράπεζα της Ελλάδος, ποια θα είναι εκείνη η Τράπεζα, η οποία θα αναλάβει τα κεφάλαια των καταθετών από εδώ και πέρα, δίνοντας τους το δικαίωμα είτε να διατηρήσουν τα χρήματά τους στην τράπεζα αυτή, είτε να αποσύρουν τις καταθέσεις τους.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό το οποίο επιβεβαιώνεται από όλες τις πλευρές, είναι πως τα χρήματα των καταθετών είναι απολύτως εγγυημένα και δεν πρόκειται να χαθούν. Ωστόσο, μέχρι να λήξει το θέμα της Τράπεζας που θα αναλάβει τα κεφάλαια της Αχαϊκής και αυτό θα πρέπει να γίνει σύντομα, οι καταθέτες δεν μπορούν προς το παρόν να διαχειριστούν τους λογαριασμούς τους!

Μια ακόμη σοβαρή παράμετρος, πέρα από το σοβαρό αυτό πλήγμα που δέχεται η τοπική αγορά, αφορά το εργασιακό μέλλον των τριών εργαζομένων που σήμερα απασχολούνται στο τοπικό υποκατάστημα και σήμερα βρίσκονται στον αέρα, μαζί με τους συναδέλφους στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Οι εργαζόμενοι στην Πάτρα, προχώρησαν σε κατάληψη του κεντρικού υποκαταστήματος, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να εκφράσουν την αντίδραση και την αγωνία τους.

Αν και ουσιαστικά και το τοπικό υποκατάστημα παραμένει κλειστό, τόσο ο Διευθυντής όσο και οι δύο υπάλληλοι, παραμένουν στις θέσεις τους και ενημερώνουν τους καταθέτες γύρω από τις εξελίξεις, καθησυχάζοντάς τους για τις καταθέσεις τους.

Να σημειωθεί πως το τοπικό υποκατάστημα συμπλήρωσε μόλις τέσσερα χρόνια παρουσίας στο νησί. Η έναρξη της λειτουργίας του καταστήματος, έγινε μέσα σε ένα κλίμα αισιοδοξίας για την τοπική οικονομία, ενώ το νησί μας είχε επισκεφτεί και ο Πρόεδρος της Αχαϊκής Τράπεζας Ευάγγελος Φλωράτος, ο οποίος είχε σειρά επαφών με τοπικούς φορείς.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *