Ελλάδα

Δεν περνούν από το ΕΣΠΑ δαπάνες επιχορήγησης πτήσεων

Διαφορετική άποψη από αυτήν που διατύπωσε η Επιτροπή Τουρισμού εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Ιονίων νήσων για την κατανομή των χρημάτων της τουριστικής προβολής από το ΕΣΠΑ.

Ο κ. Σπύρου με δηλώσεις του στον –Ε- ξεκαθάρισε πως ήδη το ποσό των 800 χιλιάδων ευρώ έχει κατανεμηθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο και συμπλήρωσε ότι πρέπει να γίνει κατανοητό ότι για την εκταμίευση των χρημάτων χρειάζονται επιλέξιμες δράσεις.

Ο Περιφερειάρχης επέστρεψε από τη Βαρκελώνη όπου τις προηγούμενες ημέρες συμμετείχε στη Σύνοδο Περιφερειών της Ευρώπης και αφού ενημερώθηκε για ητν συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού-Πολιτισμού της Περιφέρειας Ιονίων νήσων, θεώρησε σκόπιμο να προβεί σε διευκρινίσεις. Ο κ. Σπύρου αφενός χαρακτήρισε θετικό τον προβληματισμό που εκφράστηκε στην Επιτροπή για την επιδότηση των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους ώστε να έχουμε στα νησιά μας επιπλέον πτήσεις από πόλεις και πρωτεύουσες της Ευρώπης που θα φέρουν εδώ κι άλλους τουρίστες. Ωστόσο σημείωσε ότι τα χρήματα του ΕΣΠΑ δεν μπορούν να διατεθούν στις αεροπορικές εταιρείες και επιπλέον είπε ότι δημιουργούνται ζητήματα αθέμιτου ανταγωνισμού.

«Τα κονδύλια ητς τουριστικής προβολής έχουν ήδη κατανεμηθεί με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που ελήφθη από τον Φεβρουάριο μήνα. Τα χρήματα μπορούν  να δοθούν για συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις, εκτυπώσεις υλικού, πολιτιστικές δράσεις κλπ., όχι όμως για επιδότηση αεροπορικών εταιρειών» δήλωσε ο κ. Σπύρου.

Οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη αλλάζουν το σχεδιασμό της Επιτροπής Τουρισμού της Περιφέρειας στην οποία Πρόεδρος είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Διονύσης Μυλωνάς. Βέβαια ο στόχος της προσέλκυσης αυτών των αεροπορικών εταιρειών για να βάλουν δρομολόγια στα νησιά μας παραμένει και η επιδότησή τους μπορεί να εξασφαλιστεί από άλλους πόρους. Ήδη ο κ. Μυλωνάς έχει κάνει συζητήσεις σε αυτή την κατεύθυνση με τους εκπροσώπους από τους Συλλόγους Ξενοδόχων του νησιού μας. Εκείνο που δεν έχει γίνει βέβαια στο νομό μας είναι η παροχή οικονομικής βοήθειας από τους ίδιους τους επιχειρηματίες ώστε να δημιουργηθεί ένα ενιαίο ταμείο και από εκεί να γίνονται οι κατανομές για τις επιμέρους δράσεις.

Τέλος ο Περιφερειάρχης κ. Σπύρου ζήτησε να στραφούν όλοι στην βελτίωση της ποιότητας του παρεχόμενου τουριστικού προϊόντος θεωρώντας ότι αυτή είναι η καλύτερη και αποτελεσματικότερη ενέργεια για την προσέλκυση τουριστών.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *