Ελλάδα

Δέχεται πλήγμα λόγω πολιτικής αναταραχής

Μείωση πιθανότατα να δεχτεί ο τουρισμός στη χώρα μας, αν τα κόμματα δεν διαχειριστούν σωστά την υπάρχουσα πολιτική κατάσταση.
Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης, προσθέτοντας ότι: “Αν καταρρεύσει ο τουρισμός, θα καταρρεύσει μαζί του και το τελευταίο ανάχωμα της ελληνικής οικονομίας”, σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις.

Το πρόβλημα δεν είναι οι πολιτικές εξελίξεις και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, αλλά πως τα κόμματα θα διαχειριστούν την κατάσταση”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ έκανε λόγο για μείωση των παρακρατήσεων από τις ξένες τουριστικές αγορές, συμπληρώνοντας παράλληλα πως αεροπορικές εταιρείες μεταθέτουν για αργότερα τις αποφάσεις τους για την έναρξη των πτήσεων προς Ελλάδα.

Σε κοινή δήλωση που συνυπογράφουν 16 φορείς του τουρισμού σημειώνεται:

Ο ΣΕΤΕ και οι πανελλήνιες κλαδικές ενώσεις-μέλη του, εκπροσωπώντας το σύνολο του ελληνικού τουρισμού, διαπιστώνουμε ότι οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις διαμορφώνουν ταχύτατα στην παγκόσμια κοινή γνώμη μια εικόνα αβεβαιότητας για την χώρα μας.

Παρατηρούμε ότι η εικόνα αυτή τροφοδοτείται από τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης και θέτει εκ νέου σε αμφιβολία το ευρωπαϊκό κεκτημένο της χώρας, παρά τις βαρύτατες θυσίες που υπέστη ο ελληνικός λαός. Η εικόνα αυτή ενισχύεται και από κύκλους, που έχουν κάθε συμφέρον να δουν τον ελληνικό τουρισμό να καταρρέει.

Αυτά συμβαίνουν διότι ακόμη και σήμερα, όποιες και εάν είναι οι εξελίξεις, δεν έχει εξασφαλισθεί ομαλή διαχείριση από το πολιτικό σύστημα, με συνεννόηση, αυτοσυγκράτηση και σε πλαίσιο συνεργασίας με τους ευρωπαίους εταίρους μας. Οι πολιτικοί μας, από κάθε παράταξη, οφείλουν να κατανοήσουν την πολύ βαριά τους ευθύνη και να σταθούν στο ύψος της εθνικής τους αποστολής.

Εάν η κατάσταση αυτή δεν αναταχθεί, αλλά συνεχισθεί και επιδεινωθεί, θα καταφέρει βαρύ και δύσκολα αναστρέψιμο πλήγμα στον τουρισμό μας και τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε κάθε άκρη της πατρίδας μας, που ζουν ή εξαρτώνται από αυτόν. Και εάν καταρρεύσει ο τουρισμός, θα καταρρεύσει και το τελευταίο ανάχωμα της ελληνικής οικονομίας.
ΠΗΓΗ: www.newsit.gr
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *