Ελλάδα

Αφόρητη ταλαιπωρία στην πρωτεύουσα από την απεργία στο ΜΕΤΡΟ

Για πέμπτη ημέρα συνεχίζεται η απεργία των εργαζομένων στο χώρο του ΜΕΤΡΟ της Αθήνας και η κοινή γνώμη βρίσκεται έντονα προβληματισμένη από τις συνέπειες της απεργίας στην κοινωνικοοικονομική ζωή της πρωτεύουσας.

Χιλιάδες εργαζόμενοι και επαγγελματίες αδυνατούν να φτάσουν έως το χώρο εργασίας τους, η κίνηση στην πρωτεύουσα έχει γίνει αφόρητη από τα χιλιάδες ιδιωτικά οχήματα που κινούνται προς πάσα κατεύθυνση ενώ στο κατακόρυφο της έντασης βρίσκονται οι σχέσεις κυβέρνησης και εργαζομένων στον κλάδο.

Παρά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η οποία έκρινε παράνομες τόσο τις χθεσινές όσο και τη σημερινή στάση εργασίας που είχαν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες), ύστερα από σχετική προσφυγή της διοίκησης της εταιρείας οι εργαζόμενοι στο μετρό – το Σωματείο Λειτουργίας του Μετρό – επιμένουν σε συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, προκηρύσσοντας νέα απεργία για σήμερα από την έναρξη έως τη λήξη της βάρδιας.

Ομοίως, οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και το τραμ δήλωναν αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν και αυτοί τις στάσεις εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα που έχουν εξαγγείλει για σήμερα. Σε στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα προχωρούν όμως και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Η στάση θα επαναληφθεί και μεθαύριο Πέμπτη από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Στο διάστημα αυτό οι εργαζόμενοι στα οδικά μέσα θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση, στην οποία, πιθανότατα, θα αποφασιστούν απεργίες.

Ανυποχώρητη πάντως εμφανίζεται η κυβέρνηση, με τον υπουργό Ανάπτυξης και Μεταφορών κ. Κ. Χατζηδάκη να υψώνει τους τόνους, χαρακτηρίζοντας «ανέξοδες και εκτός νομιμότητας» τις απεργίες. Άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο επίταξης σε περίπτωση που οι κινητοποιήσεις συνεχιστούν.

Ο κ. Χατζηδάκης χαρακτήρισε, επίσης, «απαράδεκτο το γεγονός να απεργεί όπως είπε η μειοψηφία των εργαζομένων και η πλειοψηφία να πληρώνεται. Έχω δώσει εντολή στη διοίκηση να προχωρήσει και να δει ποιες μεθόδους μετέρχονται όλοι αυτοί που πληρώνονται, ενώ θεωρητικώς απεργούν, θα γίνει σχετική αναφορά στη Δικαιοσύνη και αν χρειαστεί θα υπάρξει και τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου», τόνισε ο υπουργός.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *