Ζάκυνθος

Από σήμερα μέχρι την Μ. Πέμπτη δωρεάν μετακινήσεις στην Πόλη από το τρενάκι

Πρωτοβουλίες για την τόνωση της τοπικής αγοράς αναλαμβάνει ο Εμπορικός Σύλλογος Ζακύνθου και μια από αυτές αφορά την έναρξη δρομολογίων από το τουριστικό τρένο, που θα μεταφέρει δωρεάν επιβάτες στην Πόλη της Ζακύνθου.

Το τραινάκι θα ξεκινήσει δρομολόγια από σήμερα μέχρι και την Μεγάλη Πέμπτη σε μια προσπάθεια του Εμπορικού Συλλόγου να δώσει και πάλι ζωή στο κέντρο της Πόλης και ειδικά στην οδό Αλεξάνδρου Ρώμα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Λιλή Μπουζιάνου, το τρενάκι θα καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία της Πόλης ενώ θα εξυπηρετεί τους πολίτες που θέλουν να κάνουν τα ψώνια τους εν΄ όψει του Πάσχα. Το …εγχείρημα με το τουριστικό τρενάκι είχε επαναληφθεί με επιτυχία και την περίοδο των Χριστουγέννων, δίνοντας μια ευχάριστη νότα στην Πόλη. Τότε την πρωτοβουλία είχαν αναλάβει οι καταστηματάρχες της Αλεξάνδρου Ρώμα αλλά σήμερα την αναλαμβάνει όλος ο Εμπορικός Σύλλογος.

Μπορεί φέτος τα ψώνια που θα γίνουν την περίοδο των γιορτών να περιοριστούν στα απολύτως απαραίτητα, ωστόσο οι έμποροι του νησιού υπογραμμίζουν ότι θα πρέπει να στηριχθούν τα τοπικά καταστήματα, που διαθέτουν μεγάλη ποικιλία αλλά και πολύ χαμηλές τιμές.

Στην κατεύθυνση αυτή μάλιστα, το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου προτρέπει τα μέλη του, αν και δεν μπορούν να κάνουν εκπτώσεις μετά από την λήξη της καθιερωμένης περιόδου, να ρίξουν τις τιμές και να κάνουν μειώσεις στο ταμείο για όλους τους πελάτες που θα επισκεφτούν τα καταστήματά τους τις ημέρες αυτές.

«Είχαμε κάνει μια συζήτηση και με το Εμπορικό Τμήμα του Επιμελητηρίου ώστε να γίνουν κάποιες ενέργειες για την τόνωση του κέντρου, που ειδικά μετά την πεζοδρόμηση έχει νεκρώσει! Βάση Νόμου δεν μπορούν να γίνουν προσφορές ή εκπτώσεις την εορταστική περίοδο. Οι τιμές μας μπορούν να είναι σαν να διανύουμε περίοδο εκπτώσεων και προσφορών. Εμείς δε θέλουμε να υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός και για αυτό ζητάμε από όλα τα μέλη μας να ρίξουν τις τιμές σαν να διανύουμε περίοδο εκπτώσεων» σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Μπουζιάνου, υπογραμμίζοντας πως το τρενάκι θα είναι μια ευκαιρία για να ενημερωθούν οι καταναλωτές για τις μειώσεις και τις προσφορές στα καταστήματα.

 

Αστική συγκοινωνία ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος

Ακόμη ένα θέμα που απασχολεί τον Εμπορικό Σύλλογο είναι αυτό που αφορά την αστική συγκοινωνία, αφού εδώ και αρκετά χρόνια δεν υπάρχει λεωφορείο που να εξυπηρετεί το επιβατικό κοινό εντός των ορίων της Πόλης.

Την περασμένη Τρίτη, το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ Ηλία Μαλλιά, στον οποίο και έθεσαν το αίτημα για έναρξη αστικής συγκοινωνίας προκειμένου περισσότεροι πολίτες να μπορούν να έχουν πρόσβαση στα καταστήματα της Πόλης, χωρίς το άγχος του πάρκινγκ αλλά και της βενζίνης.

«Την προηγούμενη εβδομάδα, το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου είχε συζητήσει το θέμα της αστικής συγκοινωνίας που δεν αφορά μόνο τους εμπόρους αλλά και όλους τους Ζακυνθινούς» σχολίασε η κ. Μπουζιάνου.

Σύμφωνα με την ίδια, το «παράπονο» του Προέδρου του ΚΤΕΛ είναι πως οι ζακυνθινοί δεν χρησιμοποιούν την αστική συγκοινωνία και τα λεωφορεία που κινούνταν στα όρια της Πόλης εξυπηρετούσαν ελάχιστα άτομα.

Ακόμη ένα ζήτημα που έθεσε ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ είναι αυτό των οφειλών που υπάρχουν από το παρελθόν από Δήμους της Ζακύνθου που είχαν ξεκινήσει αστική συγκοινωνία.

«Εμείς τονίσαμε πως τα δεδομένα έχουν αλλάξει σήμερα, ενώ θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και το πρόγραμμα των δρομολογίων που πρέπει να εξυπηρετεί όσους φεύγουν από τη δουλειά τους ή κλείνουν τα καταστήματά τους το μεσημέρι» σημείωσε η κ. Μπουζιάνου.

Σύμφωνα με την ίδια η μόνη προοπτική για την έναρξη δρομολογίων αστικής συγκοινωνίας θα γίνει μόνο μέσα από την επιδότησή τους από το Δήμο και για το λόγο αυτό σύντομα θα υπάρξει συνάντηση με τον Δήμαρχο από αντιπροσωπεία του Εμπορικού Συλλόγου.

Αίτημα των εμπόρων είναι τα δρομολόγια να ξεκινούν από τις Εργατικές Κατοικίες και να καταλήγουν στο Κρυονέρι το Καλοκαίρι και στο κέντρο της Πόλης

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *