Ζάκυνθος

Αποκλειστικά στην Περιφέρεια η αρμοδιότητα της Αλ. Ρώμα

Στα χέρια του Αντιπεριφερειάρχη Διονύση Μυλωνά βρίσκεται η τύχη της Αλ. Ρώμα και ο ίδιος θα αποφασίσει αν ο εθνικός δρόμος θα συνεχίσει να είναι αποκλειστικά  πεζόδρομος ή αν θα υπάρξουν αλλαγές στις κυκλοφοριακές του ρυθμίσεις.

Αυτό το ξεκαθάρισε χθες κατά την επίσκεψή του στη Ζάκυνθο ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλης Αγγελάκας ο οποίος μίλησε για την Αλ. Ρώμα και με το Δήμαρχο Στέλιο Μποζίκη και με τον Αντιπεριφερειάρχη Διονύση Μυλωνά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του –Ε- ο Δήμαρχος παρείχε διαβεβαιώσεις στον Γενικό ότι δεν θα ασχοληθεί άλλο με ένα θέμα που δεν είναι της αρμοδιότητάς του και δεν θα προβεί σε καμία ενέργεια. Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι η όποια απόφαση ληφθεί θα είναι προϊόν διαλόγου με όλους τους εμπλεκόμενους ώστε με απόλυτα δημοκρατικό τρόπο να ληφθεί απόφαση που θα ικανοποιεί τους πολίτες και δημότες της Ζακύνθου.

Ως εκ τούτου από τούδε και στο εξής δεν βοηθούν τον κοινό σκοπό οι εμπρηστικές δηλώσεις των πολιτικών, από όποια πλευρά κι αν προέρχονται και σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να λειτουργήσουν οι τοπικές αρχές.

Εκείνο που πρέπει να αναφερθεί είναι ότι σε αυτό το διάλογο της περιφερειακής αυτοδιοίκησης θα πρέπει να εκφράσουν την άποψή τους όλοι οι εμπλεκόμενοι, μηδέ εξαιρουμένου και του Δήμου, καθώς επίσης οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης δήλωσε για το θέμα αυτό στον –Ε-: «Νομίζω πως ξεκαθαρίσαμε πια πως η αρμοδιότητα ανήκει στην Περιφέρεια. Ο Αντιπεριφερειάχης θα αποφασίσει τους όρους λειτουργίας σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο. Εύχομαι να βρεθεί η καλύτερη και πιο λειτουργική λύση. Νομίζω ότι λύνουμε ένα θέμα που μας ταλάνισε για λίγο καιρό».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *