Ζάκυνθος

Αποδεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί της ΔΕΥΑΖ

Ένα σοβαρό  πρόβλημα λύθηκε την περασμένη Παρασκευή για την ΔΕΥΑΖ, καθώς μετά από διακανονισμό με τον εργαζόμενο που είχε προσφύγει νομικά κατά της Δημοτικής Επιχείρησης, οι τραπεζικοί λογαριασμοί  αποδεσμεύτηκαν και μπορούν  πλέον να καλυφθούν πιεστικές  υποχρεώσεις, όπως είναι αυτές προς τη ΔΕΗ.Η δέσμευση των λογαριασμών της επιχείρησης από εργαζόμενο στον οποίο υπήρχαν οφειλές, είχε προκαλέσει έντονη ανησυχία στη Διοίκηση  της ΔΕΥΑΖ η οποία βρέθηκε με δεμένα τα χέρια, αφού δεν μπορούσε να προχωρήσει σε κανενός είδους πληρωμή.

Για την παραπάνω εξέλιξη, παραχώρησε δηλώσεις ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ Παναγιώτης Αβράμης, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αντιμετώπιση  αυτού του σοβαρού προβλήματος για την Επιχείρηση. «Όπως είναι γνωστό από τις αρχές Δεκέμβρη υπήρχε δέσμευση των λογαριασμών της Επιχείρησης από εργαζόμενο στον οποίο οφείλονται χρήματα από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις το 2008 και το 2009. Την περασμένη Δευτέρα το θέμα συζητήθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ζακύνθου και στη συνέχεια βρέθηκε συμβιβαστική λύση με τον εργαζόμενο που παραιτήθηκε από τη διεκδίκηση των τόκων, όπως έκαναν και οι συνάδελφοί του. Θα λάβει τελικά μόνο το κεφάλαιο, όπως είχε αποφασίσει το διοικητικό συμβούλιο» ανέφερε ο κ. Αβράμης, συμπληρώνοντας πως στον εργαζόμενο θα καταβληθεί το ποσό σε δόσεις, όπως συμβαίνει και με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στους οποίους υπάρχουν οφειλές.

Το έργο της αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού

Αναφορά από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΖ έγινε και στο έργο της αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού ύδρευσης από το Κερί ως την Μπόχαλη. Όπως έκανε γνωστό, το Τεχνικό Δελτίο του έργου υποβλήθηκε τέλη Δεκέμβρη προς τη Διαχειριστική Αρχή η οποία αυτές τις ημέρες το επεξεργάζεται.Αύριο, θα υπάρξει νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τη Διαχειριστική, προκειμένου να τακτοποιηθούν και οι τελευταίες εκκρεμότητες. Στόχος είναι μέχρι το τέλος του μήνα να ΄χει γίνει η έγκριση του έργου και η εντολή δημοπράτησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *