Κόσμος

Αντιδράσεις προκάλεσε η πρόταση Γιούνκερ για Επίτροπο Ανάπτυξης στην Ελλάδα

Την αντίδραση της Κομισιόν, αλλά και την άρνηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, προκάλεσε η πρόταση του προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για διορισμό ευρωπαίου Επιτρόπου που θα επιβλέπει την πολιτική ανοικοδόμησης στην Ελλάδα.

 Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, μετά τη συνάντησή τους την Τετάρτη, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο δήλωσε ότι τα προβλήματα της Ελλάδα δεν θα τα λύσει ένας επίτροπος, αλλά η χώρα η ίδια, προσθέτοντας ότι προς το παρόν επαρκεί η Ομάδα Δράσης (Task Force) που δημιουργήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπη για το σκοπό αυτό.Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος επισήμανε ότι η ευθύνη για την εφαρμογή του προγράμματος ανήκει στις ελληνικές Αρχές και τόνισε ότι υπάρχει στενή συνεργασία με την Κομισιόν για την υλοποίησή του. Τόνισε, δε, ότι η στήριξη που δίνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή επαρκεί για την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος.

Στο ίδιο πνεύμα ήταν οι δηλώσεις και του επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ Γιοχάνες Χαν, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση ότι η επιβολή μεγαλύτερου εξωτερικού ελέγχου στην Ελλάδα δεν είναι η απάντηση στα προβλήματά της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *