Ζάκυνθος

Αισθητά αυξημένη η κίνηση στο λιμάνι τον Αύγουστο μήνα

Αισθητά αυξημένη σε σχέση με τον μήνα Ιούλιο, είναι η επιβατική κίνηση στη γραμμή Ζακύνθου Κυλλήνης αφού όπως είναι αναμενόμενο τις τελευταίες ημέρες ξεκίνησαν οι διακοπές για την πλειοψηφία των Ελλήνων επισκεπτών στο νησί μας.

Παρόλα αυτά, ακόμη δεν έχουν καταγραφεί από το Λιμεναρχείο στοιχεία που να αφορούν τις αποβιβάσεις επιβατών για το μήνα Αύγουστο και δεδομένου ότι ακολουθεί η γιορτή του Πολιούχου μας Αγίου Διονυσίου, είναι νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα σχετικά με την τουριστική κίνηση τον τελευταίο μήνα του Καλοκαιριού.

 

«Μετά την μεγάλη πτώση που καταγράφηκε τον Ιούλιο σε σχέση με πέρυσι αλλά και τα προηγούμενα χρόνια, από τις αρχές Αυγούστου παρατηρήθηκε μια αύξηση στην κίνηση επιβατών αλλά και οχημάτων στην περιοχή του λιμανιού» ανέφερε ο Λιμενάρχης Ζακύνθου Νίκος Κοκκάλας, συμπληρώνοντας πως τα πλοία που ταξιδεύουν από και προς τη Ζάκυνθο, έχουν πληρότητα σε πολύ μεγάλο ποσοστό.

Να σημειωθεί πως μέχρι 31 Αυγούστου θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται 6 δρομολόγια την ημέρα, αφού από την 1η Σεπτέμβρη ο αριθμός τους θα μειωθεί και πάλι.

Τέλος, ένα εμπειρικό στοιχείο που αποτυπώνει την τουριστική κίνηση στο νησί μας, έχει να κάνει με τα κυκλοφοριακά προβλήματα στην παραλιακή λεωφόρο, τα οποία μεγαλώνουν όσο αυξάνεται και ο αριθμός των τουριστών. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Κοκκάλας, ενώ τα προηγούμενα χρόνια παρατηρούνταν έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα από τις τέλη Ιουλίου, φέτος τα προβλήματα περιορίστηκαν σε λίγες μόνες ημέρες του Αυγούστου.

Να σημειωθεί ακόμη πως από τον περασμένο Ιούλιο, καταγράφεται μια αξιοσημείωτη μείωση στον αριθμό των Ι.Χ που ταξιδεύουν στη Ζάκυνθο, ενώ παράλληλα καταγράφεται μια σημαντική αύξηση τόσο στον αριθμό των τουριστικών λεωφορείων όσο και στον αριθμό των λεωφορείων του ΚΤΕΛ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *