Ζάκυνθος

Αδιαφανείς διαδικασίες ανάθεσης έργων χωρίς διαγωνισμό

Άστραψε και βρόντηξε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Βαγγέλης Αρβανιτάκης για τις διαδικασίες ανάθεση έργων στο Δήμο Ζακύνθου και με αφορμή τις συζητήσεις για το Τεχνικό πρόγραμμα των έργων του 2013 χαρακτήρισε αδιαφανείς τις διαδικασίες που γίνονται χωρίς διαγωνισμούς.

Οι βολές του Προέδρου του ΤΕΕ απευθύνονται προς το Δήμαρχο Στέλιο Μποζίκη για τον οποίο είπε ότι συνεχίζει την τακτική που ακολουθούσε όταν ήταν Δήμαρχος Αρκαδίων και τον κάλεσε να εφαρμόσει το νόμο.

Το Τεχνικό πρόγραμμα των έργων του Δήμου για το 2013, ύψους 1,7 εκατομμυρίου ευρώ συζητήθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Επιτροπή Διαβούλευσης αλλά δεν υπήρξε κάποια επίσημη ανακοίνωση για την κατανομή των πιστώσεων με σαφή και συγκεκριμένα στοιχεία.

Ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου που συμμετείχε στην Επιτροπή Διαβούλευσης την ημέρα συζήτησης του Τεχνικού  Προγράμματος του Δήμου, σχολίασε πως δυστυχώς ο Δήμαρχος επαναλαμβάνει την τακτική που «εγκαινίασε» ως Δήμαρχος Αρκαδίων, κάνοντας κατατμήσεις των έργων σε μικρότερες εργολαβίες ώστε να υλοποιούνται με απευθείας αναθέσεις και όχι με διαγωνισμούς.

«Ο Δήμαρχος επιμένει στην τακτική του, να εγκρίνει και να προωθεί τις αδιαφανείς διαδικασίες. Έχει κάνει κατατμήσεις των έργων σε μικρά κομματάκια και τα δίνει όπου θέλει με ανάθεση! Ένας βασικός κανόνας στη διαχείριση των δημόσιων έργων είναι να γίνεται δημοπράτηση, ώστε να μην μπορεί ο κάθε Δήμος ή αρχή να δίνει τα έργα εκεί που θέλει!» είπε ο κ. Αρβανιτάκης, συμπληρώνοντας πως η Νομοθεσία είναι σαφής.

«Την προσφιλή αυτή τακτική την είχε ο κ. Μποζίκης και ως Δήμαρχος Αρκαδίων και ο τότε Πρόεδρος του ΤΕΕ και σημερινός Αντιδήμαρχος Διονύσης Κυβετός, τον είχε καταγγείλει. Ο Δήμαρχος επιμένει και όταν το επεσήμανα με κατηγόρησε ότι υπερασπίζομαι τα συμφέροντα των εργολάβων» ανέφερε ο κ. Αρβανιτάκης συμπληρώνοντας πως στο Τεχνικό Πρόγραμμα περιλαμβάνονται μεγάλες δαπάνες για υδραυλικά υλικά και μπετόν, χωρίς να διευκρινίζεται που θα διατεθούν τα χρήματα αυτά, ενώ προβλέπεται ακόμη μια χρονιά κονδύλι για την ενοικίαση μηχανημάτων.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *