Ζάκυνθος

Αδιαπραγμάτευτο το Ναυάγιο δηλώνει ο Λευτέρης Νιοτόπουλος!

 

Στο θέμα που ανέδειξε πριν από λίγες ημέρες πρώτη ο ΕΡΜΗΣ και αφορά την πολυσυζητημένη πλέον αγοραπωλησία μιας τεράστιας έκτασης γης στο Βορειοδυτικό Τμήμα του νησιού μας, στην οποία σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες συμπεριλαμβάνονται μεγάλες παραθαλάσσιες περιοχές των Βολιμών, των Μαρριών και της Αναφωνήτριας, αναφέρθηκε ο νεοεκλεγείς Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Λευτέρης Νιοτόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του -Ε-.

Ο κ. Νιοτόπουλος σημείωσε πως η συγκεκριμένη εξέλιξη συνδέεται άμεσα με την επιχειρούμενη εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας σε ιδιώτες και σχολίασε πως δε θα πρέπει να δούμε αυτό το θέμα ξεκομμένο από την προωθούμενη πώληση των «τηγανιών» στις Αλυκές, του αεροδρομίου αλλά και της μαρίνας στη Ζάκυνθο.

«Η πώληση αυτής της τεράστιας έκτασης για εμένα αναδεικνύει το πόσο ανεπίτρεπτο είναι το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Αν στην περίπτωση αυτή έχουμε να κάνουμε με την πώληση μιας έκτασης 15.000 στρεμμάτων από έναν ιδιώτη σε έναν άλλο, φανταστείτε τι έχει να γίνει αν πουληθεί η μαρίνα, τα τηγάνια στις Αλυκές, το αεροδρόμιο. Ας πουλήσουμε και το …Διοικητήριο και σε λίγο θα περπατάμε σε ένα νησί, που ιδιοκτησιακά θα ανήκει σε άλλους. Αν προσθέσουμε και τις κατασχέσεις στις Τράπεζες, είτε θα πρέπει να νοικιάσουμε τα σπίτια μας ή να ξενιτευτούμε!» σημείωσε και ειδικά για το θέμα της αγοραπωλησίας της έκτασης στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η περιοχή του Ναυαγίου, σχολίασε:

«Από όσο γνωρίζω πρόκειται για μια ιδιωτική συναλλαγή ενός ιδιοκτήτη με μια εταιρεία και μάλιστα έχουν υπογραφεί κάποια συμβόλαια. Θεωρώ όμως και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο για μένα πως δεν έχουν μεταβιβαστεί κομμάτια του φυσικού κάλλους, της τουριστικής ταυτότητας του νησιού μας αλλά και της Χώρας μας όπως είναι το Ναυάγιο. Επιπλέον στην περιοχή βρίσκονται ιστορικά μνημεία όπως η Μονή της Αναφωνήτριας   αλλά και του Αγίου Γεωργίου των Κρημνών. Για μένα είναι αδιανόητο να έχουν θιχτεί τέτοια ιδιοκτησιακά καθεστώτα»

Ο νεοεκλεγείς Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε πως θα γίνουν επαφές με τους κατοίκους της περιοχής για το θέμα και επεσήμανε πως ο ίδιος θεωρεί αυτονόητο πως έχουν τηρηθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τη σύσταση της μεταβίβασης.

«Αν και οι δυνατότητες να ακυρωθεί μια ιδιωτική συναλλαγή είναι λίγες, εκεί που μπορούμε να παρέμβουμε σαν κοινωνία είναι το τι πρόκειται να φτιαχτεί στην περιοχή, ώστε να μην αλλοιωθεί το τοπίο» κατέληξε.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *