Κοινωνία Πολιτισμός

Αγωνία για την λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου

Εκκρεμεί η ημερομηνία των εγκαινίων, αλλά και η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου

Γράφει η Μαριλένα Παπαδάτου

Συνεργεία της αναδόχου εταιρείας ΑΡΧΙΚΟΝ πραγματοποιούν τις τελευταίες ημέρες δοκιμές στον εξοπλισμό του νέου Δημοτικού Θεάτρου που αν και θεωρητικά είναι σχεδόν έτοιμο να λειτουργήσει, δεν υπάρχει στον ορίζοντα ένα σαφές χρονοδιάγραμμα των εγκαινίων.

Την ίδια στιγμή ο προγραμματισμός των εκδηλώσεων όπως η συναυλία της “Rhilarmonia” των Αθηνών στις 21 Φλεβάρη εξαρτάται επί της ουσίας από το πότε θα είναι όλα έτοιμα για την λειτουργία του Θεάτρου, ημερομηνία που προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί από τη δημοτική αρχή αλλά και το Δήμαρχο που φαίνεται πως θα έχει και τον τελικό λόγο.

Γεγονός πάντως είναι πως όσο το χρονοδιάγραμμα παραμένει θολό, είναι πολύ δύσκολο να οργανωθεί κάποιο πρόγραμμα εκδηλώσεων όπως αυτό που συζητούν τόσο η “Rhilarmonia”, όσο και η ορχήστρα σύγχρονης μουσικής της ΕΡΤ με τον Δήμο.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στον -Ε-, με εξαίρεση την κατάσταση στον προαύλιο χώρο, το Θέατρο θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου.

Μετά τη δοκιμή του εξοπλισμού, εκκρεμεί η πιστοποίηση της λειτουργίας του ανελκυστήρα αλλά και ένα πιστοποιητικό πυρασφάλειας. Κρίσιμο δε, είναι να βρεθεί και το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό για τον ήχο και τα φώτα.

«Αγκάθι» παραμένει ο περιβάλλων χώρος μια που χρειάζεται να προχωρήσουν άμεσα οι εργασίες για την αποκατάσταση του δρόμου και των πεζοδρομίων αλλά και η δεντροφύτευση, αφού χρειάζεται η ψήφιση και η έγκριση του προϋπολογισμού για να προχωρήσουν.

Να σημειωθεί τέλος πως μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου θα είναι γνωστό αν η πρόταση που υποβλήθηκε για την διοργάνωση εκδηλώσεων μέσω του προγράμματος Leader θα εξασφαλίσει την πολυπόθητη χρηματοδότηση.

ERMISNEWSROOM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *