Ελλάδα

Έντονες αντιπαραθέσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο

[nivo_slider width=”685″ height=”350″ link=”file” speed=”600″ delay=”3000″ “12832” effect=”boxRandom”]

Τεταμένο και με προεκλογική χροιά ήταν το κλίμα στη διήμερη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων που έγινε στη Ζάκυνθο, το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Απριλίου.

Ανάμεσα στα πολύ σημαντικά θέματα που συζητήθηκαν ήταν το Νοσοκομείο Ζακύνθου, το ΤΕΙ, οι αερομεταφορές, οι ζημιές από τον ανεμοστρόβιλο κλπ.

Τα κομματικά ζητήματα προκάλεσαν τριβές μεταξύ του Βουλευτή Ζακύνθου και μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου και ο διάλογος εξετράπη με αποτέλεσμα να ακούγεται από τη μία  κριτική της κυβερνητικής πολιτικής και από την άλλη ότι στην αίθουσα δεν πρέπει να ανακοινώνεται το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Σταύρος Κοντονής από το βήμα της συνεδρίασης εξαπέλυσε επίθεση κατά του Δημάρχου Συτέλιου Μποζίκη για την απουσία του οποίου ζήτησε συγγνώμη από τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου κι ακόμα ζήτησε να υπάρξει μια ελάχιστη συνεννόηση για τα μεγάλα ζητήματα της Ζακύνθου.

Η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων άρχισε στις 3.30 το μεσημέρι του Σαββάτου 20 Απριλίου και ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής 21 Απριλίου.

  Η έναρξη

Η αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου ήταν ανοιχτή και από τις δύο πλευρές και κατάλληλα διαμορφωμένη για ητν υποδοχή των συμβούλων από όλα τα νησιά του Ιονίου.

Ο Περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου ήταν ο πρώτος που πήρε το λόγο και είπε ότι η πολύ καλή μέρα δείχνει πόσο τα Ιόνια νησιά μοιάζουν μεταξύ τους και έχουν κοινά χαρακτηριστικά, ενώ ζήτησε να αρχίζει η συζήτηση και η διαβούλευση για όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και αυτά που έχουν προκύψει και αφορούν την κοινωνία για τα οποία θα συμβάλλουν στην επίλυσή τους.

Αμέσως μετά ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου ευχήθηκε καλή παραμονή σε όλους και εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία των συναδέλφων του και την διεξαγωγή του συμβουλίου στο νησί μας. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Πρόεδρος Νίκος Μηλιώτης αναφέρθηκε στη συνεδρίαση και ευχήθηκε καλή επιτυχία  στις εργασίες.

 Ο Βουλευτής

Στην συνεδρίαση παρευρέθηκε ο Βουλευτής Ζακύνθου Σταύρος Κοντονής ο οποίος αναφέρθηκε στην κυβερνητική πολιτική και τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει, άσκησε από του βήματος κριτική στο Δήμαρχο για τη στάση του και ζήτησε να υπάρξει η ελάχιστη συνεννόηση για τα προβλήματα του τόπου.

«Είμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα και για όλη την Ευρώπη, Τις τύχες της χώρας έχει στα χέρια της μια κυβέρνηση που εφαρμόζοντας την πλέον ακραία νεοφιλελεύθερη μονεταριστική πολιτική,  σπρώχνει στο αδιέξοδο χιλιάδες νέους και εργαζόμενους. Καταστρέφεται η κοινωνία μέραμε τη μέρα, βαθαίνουν οι πληγές και το κοινωνικό χάσμα. Η κυβέρνηση συνεχίζει τον κατήφορο εμμένοντας στην καταστροφική της πολιτική παρά το γεγονός ότι αυτή η πολιτική γέννησε ητν ανεργία των νέων και την έφτασε στο 61%. Το κοινωνικό κράτος καταστρέφεται και θα μιλήσουμε στη συνέχεια για το Νοσοκομείο, αλλά η κυβέρνηση συνεχίζει τον κατήφορο. Δεν ξέρω τι περιμένουν για να αντιληφθούν το αυτονόητο, ότι η κυβέρνηση πρέπει να φύγει και να αντικατασταθεί από μία άλλη αντιμνημονιακή των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων. Γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για εκλογές, τη μόνη δημοκρατική διέξοδο. Σαν Βουλευτής όλου του νησιού λέω ότι αυτή την ώρα ο τόπος μας χειμάζεται και η Ζάκυνθος βρίσκεται μπροστά από προβλήματα που χρόνια έμειναν άλυτα» είπε ο κ. Κοντονής και ακολούθως εστίασε την ομιλία του στο Δήμαρχο και τη δημοτική αρχή.

«Θέλω να  σας ζητήσω συγγνώμη για τη στάση της δημοτικής αρχής γιατί έχουμε μία ανάξια δημοτική αρχή στη Ζάκυνθο η οποία αναλώνεται σε συκοφαντίες και σε αίσχη κατά οποιουδήποτε προσπαθεί να αρθρώσει πολιτικό λόγο και να προτείνει λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα. Σας ζητώ ειλικρινά συγγνώμη γιατί μία άλλη δημοτική αρχή θα μπορούσε στο επίπεδο των πολιτικών προτάσεων να είχε καταστρώσει ένα σχέδιο, αλλά ούτε αυτό δεν βλέπουμε. Βλέπουμε μια απόλυτη απουσία και αν σήμερα οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου συκοφαντούνται από αυτή τη δημοτική αρχή, ή αν αποκλείονται πολιτικοί παράγοντες του τόπου από συσκέψεις για τα μεγάλα ζητήματα, τότε καταλαβαίνεται ότι βρισκόμαστε σε απόλυτη αδυναμία να εμαφανίσουμε ένα σχέδιο και μία στρατηγική για το μέλλον. Κάνουμε έκκληση στη δημοτική αρχή πάνω στα μεγάλα ζητήματα να υπάρξει μια ελαχίστη συνενόηση» συμπλήρωσε ο κ. Σταύρος Κοντονής.

Την ίδια στιγμή ακούγονταν τα συνθήματα των φοιτητών του ΤΕΙ που είχαν συγκεντρωθεί στη είσοδο του κτιρίου και διαμαρτύρονταν για το σχέδιο “ΑΘΗΝΑ” στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι θέσεις του Βουλευτή για την κυβέρνηση και το μνημόνιο προκάλεσαν την αντίδραση περιφερειακών συμβούλων που του φώναξαν ότι δεν πρέπει να κάνει πολιτική υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

navigate_before
navigate_next

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *