Κοινωνία Πολιτισμός

Ένα φωτογραφικό λεύκωμα για τη Ζάκυνθο με το φακό της Διονυσίας Αλεξιάδη

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ

Οι ομορφιές της Ζακύνθου αποτυπώνονται για πρώτη φορά σε μια μνημειώδη φωτογραφική έκδοση που θα κυκλοφορήσει σε λίγες ημέρες στη Ζάκυνθο και σε όλη την Ελλάδα, έτσι όπως τις αποτύπωσε ο φακός της βραβευμένης φωτογράφου, συμπατριώτισσάς μας, Διονυσίας Πόθου Αλεξιάδη.

Πρόκειται για ένα σπουδαίο φωτογραφικό λεύκωμα με έντονο το καλλιτεχνικό αισθητήριο, συνέχεια άλλων σημαντικών εργασιών της κας Αλεξιάδου.

Η Διονυσία Αλεξιάδη με “όπλο” της πάντα τη φωτογραφική μηχανή της, έχει ταξιδέψει σε αναρίθμητες πόλεις και τόπους… από τη Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία, Ιαπωνία μέχρι την Καλιφόρνια, από την Ινδία μέχρι την Μογγολία, από την Παταγονία μέχρι την Αλάσκα, από την Νότια Αφρική μέχρι τα Νορβηγικά φιόρδ και από την Αργεντινή μέχρι το Περού.

Έχει διασχίσει την Ασία με τον Υπερσιβηρικό́ και τη Σαχάρα με καραβάνια, απαθανατίζοντας παντού τοπία και μνημεία

Συγκέντρωσε ένα πλούσιο φωτογραφικό αρχείο, μέρος του οποίου παρουσιάζει στο βιβλίο “Ταξιδεύοντας… Ανατολικά” (2010) με φωτογραφίες από ταξίδια στη Νοτιανατολική Ασία, ενώ πιο πριν είχε εκδώσει τα έργα της στην έκδοση “Ταξιδεύοντας… ματιές στον κόσμο” (2005), το οποίο συνιστά και την πρώτη της εκδοτική δουλειά.

Η παρουσίαση της έκδοσης θα γίνει στις 21 Αυγούστου στη Λέσχη ο Ζάκυνθος και για την έκδοση θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Τίτος Ι. Αθανασιάδης, ο πρώην Εκδότης και Διευθυντής της εφημερίδος “Εστία”, Αλέξης Ι. Ζαούσης, ο συγγραφέας, εκδότης και διευθυντής του περιοδικού “Ιστορία Εικονογραφημένη”ΔιονΜουσμούτης, ο Δημοσιογράφος της “Καθημερινής” και συγγραφέας Νίκος Βατόπουλος, ενώ την όλη εκδήλωση θα προλογίσει και θα παρουσιάσει ο δημ/φος και εκδότης Φίλιππος Συνετός. Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει η νέα Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *