Ζάκυνθος

Έκλεισαν τα δημοτικά σφαγεία

Κλείνουν αύριο τα δημοτικά σφαγεία καθώς στις 20 Απριλίου λήγει η άδεια λειτουργίας που είχαν μετά την τελευταία παράταση που έδωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων νήσων.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να προστεθεί σε σειρά αρνητικών γεγονότων που επηρεάζουν τους κτηνοτρόφους του νησιού ενώ την ίδια στιγμή η παντελής έλλειψη προσωπικού στην Κτηνιατρική υπηρεσία δημιουργεί επιπλέον προβλήματα.

Το Κτηνιατρείο δεν έχει προσωπικό και φυσικά αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να γίνουν οι απαιτούμενοι έλεγχοι στην αγορά ενώ η μοναδική κτηνίατρος που είναι και προϊσταμένη πρέπει να κάνει παράλληλα πολλές εργασίες γραφειοκρατικού χαρακτήρα και να ελέγχει τις σφαγές των ζώων στα σφαγεία.

Πρόκειται για χρόνια προβλήματα στη Ζάκυνθο που η πολιτική ηγεσία δεν τα αντιμετώπισε με την αρμόζουσα σοβαρότητα και πλέον έχουν διογκωθεί και η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου.

Σε δηλώσεις της στον –Ε- η νομοκτηνίατρος Μάριον Όπελ για πολλοστή φορά ανέφερε ότι είναι αναγκασμένη χωρίς προσωπικό στην υπηρεσία να διενεργεί όλους τους ελέγχους και ειδικά αυτές τις ημέρες της Μ. Εβδομάδας προτίμησε να είναι στα σφαγεία παρά έξω στην αγορά.

«Ένα άτομο δεν προλαβαίνει να κάνει τον έλεγχο στην αγορά και στα σφαγεία, αυτό πρέπει να το καταλάβουμε. Ο χρόνος μας πιέζει, οι κτηνοτρόφοι θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους, τα μεγάλα καταστήματα θέλουν να κάνουν τις καταχωρήσεις για τα ζώα και όλα αυτά δημιουργούν ένα τεράστιο πρόβλημα» είπε η κ. Όπελ.

Κατά την επίσκεψη που έκανε πριν από λίγες εβδομάδες στη Ζάκυνθο ο Περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί από τη νομοκτηνίατρο αλλά δεν δόθηκε κάποια λύση. Θα μπορούσε να γίνει μεταφορά κάποιων υπαλλήλων από άλλες κτηνιατρικές υπηρεσίες των ιονίων νήσων προς τη Ζάκυνθο, αλλά ούτε αυτό έγινε.

«θα δούμε πόσο θα αντέξω ακόμα και είμαι απογοητευμένη από αυτά που γίνονται» συμπλήρωσε η κ. Μάριον Όπελ η οποία ζήτησε να έλθει στην υπηρεσία έστω ένας υπάλληλος για τη γραφειοκρατική δουλειά!

Τέλος αξίζει υπενθυμίσουμε ότι η άδεια λειτουργίας των σφαγείων λήγει αύριο Παρασκευή  20 Απριλίου, και οι διαδικασίες για την δημιουργία των νέων βρίσκονται στη φάση της αγοράς του οικοπέδου στα ορεινά.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *