Ελλάδα

Άγρια κόντρα Σπύρου – Κουρή στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Μείζον θέμα δημιουργήθηκε σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με τον αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς Σ. Κουρή να θέτει ευθέως θέμα μη αποδοχής του έργου της Περιφέρειας από τους συμπατριώτες του!
Η τοποθέτηση Κουρή, προκάλεσε αίσθηση ακόμα και στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, οι οποίες έβλεπαν το στενό συνεργάτη του Σπύρου Σπύρου να «αδειάζει» τον ίδιο τον επικεφαλής της παράταξής του για μη ικανοποιητική λειτουργία της Περιφέρειας ώστε να έχουν πειστεί οι Κεφαλλονίτες και οι Ιθακήσιοι για την ανάγκη ύπαρξης της ίδιας της ΠΙΝ! Είχε προηγηθεί ηπιότερη αλλά με αιχμές τοποθέτηση του αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου, για να επακολουθήσει σκληρή απάντηση Σπύρου που είπε ότι αυτός έβαλε σε θέση τους αντιπεριφερειάρχες και αυτοί οφείλουν να εργάζονται υπέρ της συνοχής, αλλιώς να πάνε… στο Δήμο τους!

Διαλυμένη συνοχή αλλά… εντός της παράταξης…

Η εντός της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου αντιπαράθεση μεταξύ του Περιφερειάρχη και του αντιπεριφερειάρχη του, αποκάλυψε για άλλη μία φορά το πρόβλημα συνοχής που έχει, όχι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, αλλά το εσωτερικό της παράταξης Σπύρου…
Στην τοποθέτησή του ο κ. Κουρής συνέδεσε τη μη αποδοχή με τον απολογισμό του Σπύρου Σπύρου υποστηρίζοντας ότι το έργο που παράγει η Περιφέρεια δεν είναι αποδεκτό ως παραγωγικό για τους Κεφαλλονίτες και τους Ιθακίσιους. Προχώρησε, δε, ακόμα περισσότερο υποστηρίζοντας ότι επειδή είναι ειλικρινής δεν μπορεί ούτε ο ίδιος να απαντήσει περί της παραγωγικότητας του έργου της ηγεσίας της Περιφέρειας! Προσέθεσε, δε, ότι η ίδια του η παράταξη (!) θα πρέπει να πείσει τους πολίτες του νησιού ότι η Περιφέρεια είναι ενωμένη, ότι υπάρχει ισονομία μεταξύ δύσκολων και ανεξάρτητων νησιών που λειτουργούσαν μέχρι τώρα ως ανεξάρτητες νομαρχίες: «Εμάς μας έριξαν κάποια στιγμή στα βαθιά, στον ωκεανό, με ένα νομοθετικό πλαίσιο θολό, χωρίς τη δυνατότητα να λειτουργήσουμε», είπε καλώντας τον Σπύρο Σπύρου να βοηθήσει να βρεθούν τρόποι ώστε να πεισθούν οι Κεφαλλονίτες ότι για αυτούς είναι συμφέρον να είναι στην Ιόνια Περιφέρεια και όχι στην Πάτρα! Μάλιστα, υποστήριξε ότι με ό,τι γίνεται κατά των νησιών, είναι κλονισμένα τα αισθήματα των Κεφαλλονιτών για την ΠΙΝ, για να εισπράξει το ερώτημα από το Χρήστο Σκούρτη τί ακριβώς γίνεται για να κλονίζονται οι κάτοικοι της περιοχής.

Σπύρου: Εγώ σας έβαλα εκεί!

Το «γάντι» σήκωσε ο Σπύρος Σπύρου, ο οποίος «άδειασε» τον αντιπεριφερειάρχη του καλώντας τον ουσιαστικά να μην είναι αυτός που τορπιλίζει την ενότητα της Περιφέρειας: «Αν θέλει κάποιο νησί να πάει στην Πάτρα, να πάει! Να δούμε πως θα βλέπει η Πάτρα, η Αχαΐα, τη Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά ή την Ιθάκη», είπε ο κ. Σπύρου και επιτέθηκε κατά του Σ. Κουρή λέγοντας ότι ο ίδιος τον έβαλε στη θέση του αντιπεριφερειάρχη: «ήταν επιλογή δική μου να είναι σήμερα χωρικοί αντιπεριφερειάρχες. Τους επέλεξα για αυτή τη σχέση, για αυτή τη λειτουργία, για αυτή την εμπιστοσύνη την οποία θα πρέπει να υπηρετούν. Και ασφαλώς κατανοώ αν ο κ. Μυλωνάς δουλεύει και λίγο για τη Ζάκυνθο γιατί εκεί ψηφίζεται, αλλά πρέπει να λειτουργούμε .ολοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι με ενιαία περιφερειακή συνείδηση, διαφορετικά θα έπρεπε να ήταν στο Δήμο».

Μυλωνάς: Δεν θα ανεχόμαστε ό,τι μας κάνετε!

Νωρίτερα, ο αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Δ. Μυλωνάς ο οποίος πριν και από το Σ. Κουρή είχε αφήσει αιχμές για τη συνοχή της Περιφέρειας, άλλαξε στάση και μετά τη «βόμβα» Κουρή επιχείρησε να αναστρέψει τις εντυπώσεις που είχαν δημιουργηθεί προσφέροντας πλέον στήριξη στον επικεφαλής της Περιφέρειας: «Είμαστε πολύ μακριά συγκριτικά με το Βαρθολομιό ή την Πάτρα. Όμως, η ιστορία μας, ο πολιτισμός μας, τα κοινά που έχουμε μεταξύ μας ως Ιόνια δεν τα ανταλλάσσουμε με τίποτα και η συγκριτική πλειοψηφία των Ζακυνθινών ήθελαν και θέλουν τη συνοχή της Περιφέρειας».
Για να καταλήξει, πάντως: «Αυτό δεν σημαίνει ότι ό,τι και να μας κάνετε θα το ανεχόμαστε. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο».

Πηγή: corfupress.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *