Quantcast

Γνώμες

Ζητείται σεβασμός για το Δημοτικό Θέατρο

Στην περιοχή του Δημοτικού Θεάτρου πρέπει να επιβληθεί καθαριότητα και σεβασμός των χώρων, ειδάλλως δεν μπορούμε να μιλάμε για χώρο πολιτισμού…

Αν και τα προβλήματα είναι παλιά, αν και από τότε που ολοκληρώθηκε το έργο τα σκουπίδια είναι μόνιμος σύντροφος αυτού του μοναδικού χώρου, πρέπει να σημειώσουμε πως τέτοια βρωμιά δεν υπήρχε ούτε την εποχή που στο τετράγωνο βρισκόταν το σταφιδεργοστάσιο του ΑΣΟ…

Αυτό πολύ απλά υποδηλώνει πως η κατάσταση στο νησί  του (κατά τα άλλα) πολιτισμού χειροτερεύει κι εμείς κατηφορίζουμε σε λογικές που είναι μακριά από την ενδεικνυόμενη συμπεριφορά για ένα νησί σαν το δικό μας.

Λοιπόν τα τελευταία νέα από το χώρο γύρωθεν του Δημοτικού Θεάτρου δείχνουν ότι ξεπεράσαμε ότι μπορεί να φανταστεί ο καθένας μας:  Δεν είναι μόνο οι κάδοι οι οποίοι είναι σε άθλια κατάσταση,  είναι και αυτά που συμβαίνουν από τους συμπολίτες μας που πετάνε ακόμα και έξω από αυτούς ότι βρουν και θεωρούν άχρηστο για τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους. Είναι ότι οι σακούλες συχνά πετάγονται ανοιχτές και τα αδέσποτα κάνουν πάρτυ όλες τις ώρες της ημέρας με αποκορύφωση τη νύχτα.

Να προσθέσουμε και μερικά ακόμα που παρατηρούμε στο χώρο και μας έχουν προκαλέσει αλγεινή εντύπωση. Το πλακόστρωτο που ετοιμάστηκε για την πλαϊνή είσοδο και έχει ολοκληρωθεί από τον εργολάβο, μετατρέπεται σε χώρο στάθμευσης και αν συνεχίσουμε έτσι γρήγορα το σημείο θα υποστεί φθορά.

Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι η μία από τις εισόδους του Δημοτικού Θεάτρου δεν πρόκειται να μετατραπεί σε πάρκινγκ, παρότι είναι γνωστό ότι υπάρχει έλλειψη χώρων στάθμευσης και η δημοτική αρχή πρέπει να βρει λύσεις.

Αυτά προς το παρόν και έπεται συνέχεια γιατί ο εν λόγω χώρος υποβαθμίζεται συνεχώς κι αυτό είναι απαράδεκτο…

Αγγελική Ξενόφου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *