Quantcast

Γνώμες

Ζητείται αλλαγή σε μία κάκιστη νοοτροπία!

Βρισκόμαστε σε χρονιά εκλογών και μάλιστα αρκετών εκλογικών αναμετρήσεων μέχρι να αναδείξουμε τα νέα πρόσωπα για την κεντρική, την περιφερειακή και την τοπική εξουσία.

Αυτό από μόνο του είναι πολύ σημαντικό γιατί ο λαός να προσέλθει στις κάλπες ώστε να επιλέξει τους εκλεκτούς του.

Όμως από ποιά δεξαμενή θα αντλήσει τις επιλογές του και με ποιά διαδικασία θα οδηγηθούμε στην ανάδειξη – αρχικά – των υποψηφίων; Διότι σε αυτή τη φάση και τη χρονική συγκυρία έχουμε υποψηφίους για την υποψηφιότητα στις αντίστοιχες θέσεις.

Τα περιγράφουμε αρκετά αναλυτικά για να προβληματίσουμε σε όλα τα επίπεδα, καθώς τα κόμματα έχουν χάσει  την ουσία και έχουν μετατραπεί είτε σε φερέφωνα άλλων προσώπων είτε σε μηχανισμούς αναπαραγωγής κακών προτύπων λειτουργίας της δημοκρατίας.

Σε κάθε περίπτωση κριτής των πάντων είναι ο λαός μας ο οποίος δείχνει το δρόμο και με τη στάση του αποδοκιμάζει τις κακές πρακτικές. Ζητούμενο είναι να αφήσουμε περιθώρια και διαδρόμους ώστε οι συμπολίτες μας που έχουν ικανότητες να μπορέσουν να περάσουν από εκείνα τα δύσβατα μονοπάτια που θα τους οδηγήσουν ενώπιον της κρίσης του λαού.

Παρατηρώντας τις κινήσεις που γίνονται στο νησί μας, κάθε άλλο παρά αυτό συμβαίνει και μπαίνουν στο προσκήνιο πολλές μετριότητες (και όχι μόνο) που είναι αμφίβολο αν σε ενδεχόμενη εκλογή τους, μπορέσουν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά έστω και ένα από τα σοβαρά προβλήματα του τόπου. Σε αυτόν τον τομέα πρέπει να γίνουν πολιτικές κινήσεις αλλαγής μιας κάκιστης νοοτροπίας που μας παρασύρει όλους στο γκρεμό.

  • Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν στους μελλοντικούς ψηφοφόρους τους οτι θα ασχοληθούν με την βελτίωση των συνθηκών ζωής και δημιουργίας όλων των κατοίκων του νησιού και οχι μόνο μερικών κοντινών τους φίλων.Αυτό εμπεριέχει ενα ρίσκο μη εκλογής, γιατι η πλειοψηφία των Ζακυνθινών ψηφίζει με γνώμονα το ίδιο συμφέρον και οχι το κοινό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *