Ζάκυνθος

Υπέρ του Φορέα ο τέως Δήμαρχος Π. Κολοκοτσάς – “Για το Ναυάγιο βρήκαμε την Εκκλησία απέναντι μας”

Μεταξύ των συμπολιτών μας που συνυπογράφουν την επιστολή στήριξης της πρωτοβουλίας του Υπουργείου Τουρισμού για το Ναυάγιο είναι και ο τέως Δήμαρχος Π. Κολοκοτσάς που μιλώντας στο ραδιόφωνο του Ερμή επικρότησε το Νομοσχέδιο για τη δημιουργία Φορέα Διαχείρισης και ταυτόχρονα αναφέρθηκε στην περίοδο που ο ίδιος ήταν Δήμαρχος Ζακυνθίων και οι προσπάθειες που έγιναν για διαχείριση του Ναυαγίου, ακόμη και σε συνεργασία με την Εκκλησία έπεσαν στο κενό.

«Η πρωτοβουλία του Υπουργείου είναι προς μια θετική κατεύθυνση. Το Ναυάγιο που ήταν ένας πόλος έλξης για τον παγκόσμιο τουρισμό, μετατράπηκε σε παγίδα θανάτου, άκρως επικίνδυνη. Τόσο ο χερσαίος χώρος όσο και ο θαλάσσιος ήταν επικίνδυνοι για τους επισκέπτες μας και δυστυχώς θρηνήσαμε θύματα» σημείωσε ο τέως Δήμαρχος που επεσήμανε πως οι δικές του πρωτοβουλίες για διαχείριση της περιοχής συνάντησαν εμπόδια και δυσκολίες. Ο κ. Κολοκοτσάς σχολίασε ακόμη πως το Ναυάγιο δεν είναι ο μοναδικός χώρος που αποτελεί πόλο έλξης για τον τουρισμό, κάνοντας αναφορά και στην ιαματική πηγή στα Ξύγκια και σχολιάζοντας πως οι προσπάθειες που ξεκίνησαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή με την ένταξη του Δήμου Ζακύνθου στο Δίκτυο Δήμων Ιαματικών Πηγών δεν προχώρησαν.

“Στις προσπάθειες μας ακόμη και για κοινή  διαχείριση του Ναυαγίου βρήκαμε την Εκκλησία απέναντι”

Ειδικά για το Ναυάγιο πάντως και αναφερόμενος στην περίοδο της δικής του θητείας στη διοίκηση του Δήμου ανέφερε:

«Χωρίς να σταθούμε στο ποιος είναι ο ιδιοκτήτης, κάναμε προσπάθειες για τη διαχείριση της περιοχής. Επιχειρήσαμε μια προγραμματική σύμβαση με την Μητρόπολη και παρά τις πρωτοβουλίες που πήραμε μαζί με  τις Τεχνικές μας Υπηρεσίες, τον νομικό Δ. Γκούσκο και τον τότε Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Τσίπηρα, δεν προχώρησε τίποτα» σημείωσε σχετικά ο κ. Κολοκοτσάς συμπληρώνοντας πως αφού κρίθηκε τελεσίδικα πως η περιοχή είναι αναδασωτέα, ο Δήμος  Ζακύνθου υπέβαλε αίτημα στη Διεύθυνση Δασών για παρέμβαση στη δασική περιοχή σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη δασική Νομοθεσία. Όμως και αυτή η πρωτοβουλία δεν τελεσφόρησε.

«Συντάξαμε μια μελέτη που προέβλεπε μέτρα ώστε ο χώρος να είναι ασφαλής και προσβάσιμος. Μέσω του Δασαρχείου προωθήσαμε την μελέτη στη Διεύθυνση Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αλλά την ίδια στιγμή πρόταση υπέβαλε και η Μητρόπολη με αποτέλεσμα το θέμα να μείνει στον πάγο, χωρίς να πάρουμε άδεια παρέμβασης. Χαίρομαι που το Κράτος ανέλαβε αυτή την πρωτοβουλία, την προσυπογράφω και θεωρώ πως σε αυτό το εγχείρημα πρέπει να συμμετέχουν όλοι οι φορείς της Ζακύνθου» τόνισε ο κ. Κολοκοτσάς σημειώνοντας πως στο διοικητικό συμβούλιο θα έπρεπε να εκπροσωπούνται όλοι οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας και οι εκπρόσωποι των κοινοτήτων.

«Στην προσπάθεια μας βρήκαμε απέναντι την Εκκλησία που δεν ήθελε να συνεργαστεί» σημείωσε και τέλος εξέφρασε την ελπίδα κάθε ένας που αναλαμβάνει την τύχη της Ζακύνθου να βάζει ένα λιθαράκι προόδου και όχι οπισθοχώρησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *