Ζάκυνθος

Ξεκίνησε η ασφαλτόστρωση στο Α΄ τμήμα του έργου Ξύγκια – Αλυκές

Προχωρούν οι εργασίες για την πρώτη φάση του έργου Ξύγκια – Αλυκές και αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι πως τα εργοτάξια βρίσκονταν σε εξέλιξη και όλο το διάστημα της «πανδημίας» όπως άλλωστε πολλά εργοτάξια ανά την Ελλάδα που είχαν να κάνουν με οδικά έργα και «εκμεταλλεύτηκαν» την πολύ χαμηλή τιμή στο πετρέλαιο.

Σήμερα ξεκίνησε η ασφαλτόστρωση για το τμήμα του δρόμου που κατασκευάζεται, δηλαδή από τα Τηγάνια των Αλυκών μέχρι και τα Χαρτάτα. Το γεγονός ότι το διάστημα αυτό δεν υπάρχει ο αναμενόμενος τουρισμός, βοηθά στο να προχωρήσουν ανεμπόδιστα παρεμβάσεις που χρειάζεται να ολοκληρωθούν άμεσα στο οδικό δίκτυο του νησιού.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, δέντρο, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Πρέπει να σημειωθεί ωστόσο πως η ολοκλήρωση των εργασιών στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου, δυστυχώς δε θα οδηγήσει και στο οριστικό τέλος της περιπέτειας που αφορά το συγκεκριμένο πολύπαθο έργο του νέου δρόμου «Ξύγκια – Αλυκές». Η παρέμβαση που γίνεται αν και πολύτιμη, είναι τμηματική αφού υπολείπεται η Β΄φάση του έργου.

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες

Πρόκειται για το έργο που θα περιλαμβάνει τα υπόλοιπα 1.300 μέτρα του δρόμου και συγκεκριμένα από τα Λάπερδα και το τμήμα που παρουσίασε προβλήματα κατολισθήσεων στον “Κωλοσύρτη”.

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες

Το τμήμα αυτό του έργου ακόμη δεν έχει μελετηθεί, ενώ υπάρχουν εκκρεμότητες και με τις απαιτούμενες μελέτες για να αντιμετωπιστούν τα γεωλογικά φαινόμενα που υπάρχουν εκεί και δεν είχαν προβλεφθεί στην αρχική μελέτη. Όπως φαίνεται η Β΄φάση του έργου θα απαιτήσει περισσότερο χρόνο αλλά και κόστος, ωστόσο κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής ζητούν να γίνει μια υποτυπώδης διαμόρφωση του δρόμου που έχει διανοιχτεί για να είναι προσπελάσιμος, αν και τυπικά η διέλευση απαγορεύεται.

Οι φωτογραφίες προέρχονται από την σελίδα του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Στασινόπουλου στο facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *