Ζάκυνθος

Ξεκίνησαν οι εργασίες στο 1ο Λύκειο και Γυμνάσιο

Σε πολλά και διαφορετικά ζητήματα αναφέρθηκε μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Βουλευτής Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης  την περασμένη Παρασκευή και το μεγαλύτερο μέρος αυτών έχει ήδη καταγραφεί, ωστόσο μεταξύ άλλων έκανε ανακοινώσεις για την λειτουργία του Νοσοκομείου αλλά και τις σχολικές υποδομές που έχει ανάγκη το νησί μας. Ακόμη  ο Βουλευτής αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχε με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, κάνοντας γνωστό πως εξασφαλίστηκε αύξηση της χρηματοδότησης για το πρόγραμμα Leader στη Ζάκυνθο.

«Το Νοσοκομείο της Ζακύνθου έχει να κάνει με την ασφάλεια των μόνιμων κατοίκων αλλά και με την ασφάλεια των επισκεπτών, καθώς ειδικά μέσα στην πανδημία οι επισκέπτες θέλουν να νιώθουν ασφαλείς και ζητούν ενημέρωση για τις δομές υγείας. Το Νοσοκομείο της Ζακύνθου ως δευτεροβάθμιο Νοσοκομείο είναι πλήρως οργανωμένο και εξοπλισμένο, ενώ  το προηγούμενο διάστημα δρομολογήσαμε την πρόσληψη  επικουρικού προσωπικού, ανοίξαμε την ΜΕΘ με πολύ καλά αποτελέσματα, οργανώσαμε δύο κλινικές με σύγχρονα μηχανήματα, ενώ αντικαταστήσαμε τα μηχανήματα της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού» ανέφερε ο Βουλευτής για το Νοσοκομείο, τονίζοντας πως δυστυχώς παραμένει προβληματική η κάλυψη της θέσης του νεφρολόγου, αφού είναι μια ειδικότητα σε έλλειψη και οι θέσεις που προκηρύσσονται δεν καλύπτονται.

«Προς το παρόν η σύμβαση της Διευθύντριας επεκτείνεται και προς το παρόν δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά πρέπει να βλέπουμε μπροστά» ανέφερε, ανακοινώνοντας ακόμη προς σύντομα θα προχωρήσει το έργο της Ενεργειακής Αναβάθμισης του Νοσοκομείου.

Ο Βουλευτής ανακοίνωσε πως η εταιρεία Κτηριακές Υποδομές αναλαμβάνει τη διεκπεραίωση του διαγωνισμού και τον Ιούλιο θα υπάρχει ανάδοχος, ενώ για τα σχολικά κτήρια σημείωσε πως ο εργολάβος έχει ήδη ξεκινήσει στο 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο για την ανακαίνιση με προϋπολογισμό 300.000 Ευρώ στο κτήριο.

Για το Leader σημείωσε πως μετά από παρεμβάσεις που έγιναν από κοινού με το Επιμελητήριο και το Δίκτυο Ζακύνθου, εξασφαλίζεται η χρηματοδότηση που είναι αναγκαία από την υπερκάλυψη του αρχικού προϋπολογισμού σε ποσοστό 40%. Σύμφωνα με όσα είπε περισσότερα θα ανακοινωθούν από τους εκπροσώπους του φορέα το επόμενο διάστημα.

Μ.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *