Ζάκυνθος

Ξεκίνησαν οι διακοπές υδροδότησης λόγω οφειλών: Μεγάλη η προσέλευση στην ΔΕΥΑΖ για διακανονισμούς

Οι πρώτες διακοπές υδροδότησης ξεκίνησαν τη Δευτέρα από τα συνεργεία της ΔΕΥΑΖ που άρχισαν να αφαιρούν τους υδρομετρητές από καταναλωτές σε όλη τη Ζάκυνθο με  πολύ μεγάλες οφειλές που δεν έχουν τακτοποιηθεί  για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η αρχή έγινε από τις καταναλώσεις στις οποίες οι οφειλές είχαν ξεπεράσει τις 5.000 ευρώ και το τα επόμενα 24ωρα οι διακοπές θα συνεχιστούν για καταναλώσεις που αφορούν ποσά από 1.000 ευρώ και πάνω και φαίνεται να είναι πολύ περισσότερες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο από την αρχή της εβδομάδας κατακόρυφα αυξήθηκε και η προσέλευση στις οικονομικές υπηρεσίες της ΔΕΥΑΖ από πολίτες που ήθελαν να κάνουν διακανονισμό των οφειλών τους, επιβεβαιώνοντας έτσι πως το μέτρο της διακοπής μάλλον απέδωσε και θα έπρεπε να έχει εφαρμοστεί εδώ και χρόνια, πριν η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο και πριν νοικοκυριά και επιχειρήσεις βρεθούν στη δίνη των συνεπειών της πανδημίας.

Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΖ αλλά και το τμήμα μητρώου καταναλωτών δέχονται καθημερινά οδηγίες για τις διακοπές που θα γίνουν με βάση τις οφειλές ενώ θυμίζουμε πως από την προηγούμενη εβδομάδα με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος έχει δώσει το «στίγμα» των μέτρων που θα ληφθούν προκειμένου η ΔΕΥΑΖ να αρχίζει να εισπράττει χρήματα:

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: από την Δευτέρα 05/07/2021 συνεργεία της ΔΕΥΑΖ θα προβούν σε εκτεταμένες διακοπές παροχών και αφαιρέσεις μετρητών.

Όσοι οφείλουν στην ΔΕΥΑΖ πάνω από 5.000,00€ και αδιαφορήσουν να ρυθμίσουν την οφειλή τους, μετά την 20/07/2021 θα διαγράφονται από τα μητρώα της ΔΕΥΑΖ και κάθε επανασύνδεση ή χορήγηση νέας παροχής, θα εγκρίνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης με την χρονική καθυστέρηση που θα απαιτηθεί, με κόστος 300,00€ και σχετική εγγύηση.

Ακολουθήστε το Ermisnews.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από τη Ζάκυνθο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *