Ζάκυνθος

Ξεκινά το έργο υποστήριξης των πρανών στην οδό Φιλικών

Δυο και πλέον   χρόνια  μετά  από την σοβαρή κατολίσθηση που είχε σημειωθεί   στην οδό Φιλικών, ξεκινά το έργο που χρηματοδοτείται από την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου με  τίτλο «έργα αντιστήριξης σε τμήμα του ανάντη πρανούς της οδού Φιλικών» και ο εργολάβος που αναδείχθηκε μετά από  διαγωνισμό (πρόκειται για την γνωστή και από άλλα έργα στη Ζάκυνθο εταιρεία ΑΝΤΑΙΟΣ)  έχει ήδη προχωρήσει  σε προπαρασκευαστικές ενέργειες στην περιοχή.

«Ζητάμε την υπομονή των πολιτών μέχρι να ολοκληρωθεί ένα σημαντικό έργο» σημειώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Γ. Στασινόπουλος

Η εφημερίδα μας έχει επανειλημμένως αναφερθεί στο συγκεκριμένο έργο,  η αναγκαιότητα του οποίου αναδεικνύεται σε κάθε μεγάλη κακοκαιρία και τώρα βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για να ξεκινήσουν εργασίες που θα περιλαμβάνουν εκσκαφές με γεωτρύπανα και είναι σίγουρο πως θα προκαλέσουν αναστάτωση σε μια περιοχή με μεγάλη κυκλοφορική κίνηση, έλλειψη πεζοδρομίων και σοβαρό πρόβλημα με την στάθμευση των οχημάτων κυρίως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Το έργο ωστόσο είναι αναγκαίο για να αντιμετωπιστούν οι μεγάλοι κίνδυνοι κατολίσθησης που υπάρχουν σήμερα στην περιοχή και μπορούν να γίνουν αντιληπτοί με την πρώτη ματιά, αφού το υπάρχον τοιχίο είναι έτοιμο να υποχωρήσει, προκαλώντας κινδύνους σε διερχόμενους οδηγούς και  επιπτώσεις στη σταθερότητα των παρακείμενων κατοικιών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Γιώργος Στασινόπουλος που βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής στην περιοχή όπου θα γίνει το έργο μαζί με τους μηχανικούς της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, κάλεσε τους συμπολίτες μας να δείξουν υπομονή σημειώνοντας πως η ταλαιπωρία θα είναι προσωρινή αλλά το έργο μόνιμο.

Ας σημειωθεί πως το έργο εκτός από την κατασκευή τοιχίου, θα περιλαμβάνει και ένα πεζοδρόμιο  επί της οδού Φιλικών σε μήκος 160 μέτρων. Ο προϋπολογισμός ήταν στα 865.000 ευρώ αλλά μετά την έκπτωση που έδωσε ο ανάδοχος μειώθηκε στις 554.119 ευρώ, με υποχρέωση τα έργα να ολοκληρωθούν μέσα στο επόμενο τρίμηνο. Η μεγάλη αυτή παρέμβαση πάνω στον επαρχιακό δρόμο Ζακύνθου – Πλάνου  ξεκινά δυστυχώς σε μια περίοδο που οι καιρικές συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές, καθώς η υπογραφή της σύμβασης καθυστέρησε μετά από προσφυγή ενός εκ των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό στη Δικαιοσύνη.

Ένα άλλο στοιχείο που πρέπει να τονιστεί είναι πως για όσο διάστημα εξελίσσονται οι εργασίες, θα ισχύσουν ειδικά κυκλοφοριακά μέτρα στην περιοχή και συγκεκριμένα θα επιτρέπεται η κίνηση των οχημάτων μόνο σε μια λωρίδα κυκλοφορίας, που θα λειτουργεί ως έξοδος από την Πόλη και όχι ως είσοδος.

Ένα σχόλιο

  1. Η ΙΣΤΟΡΊΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ . Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ (ΑΝΤΑΙΟΣ) ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΟ ΤΟΠΙΟ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΟΜΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΤΟ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΡΙ ΣΤΗΝ ΜΠΟΧΑΛΗ. ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΣΤΟ ΚΑΛΠΑΚΙ ΡΟΜΙΡΙΟΥ -ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΖΑΚΙ ΕΩΣ ΤΗΝ ΛΙΘΑΚΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΟΛΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΙ ΔΙΚΥΚΛΙΣΤΕΣ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΟΥΝ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΜΗ.
    Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΟΜΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ
    Ο ΑΛΛΟΣ ΤΟΠΙΚΟΣ ΜΑΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ – ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ ΘΑ ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΧΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΜΜΥΡΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΦΩΣΚΟΛΟΥ . ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΕΡΓΟ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ.
    ΜΑΛΛΟΝ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΧΑΖΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΚΟΤΕΧΝΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΜΑΣ ΚΙΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΕΣ.
    ΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΙΓΜΑΤΙΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ . ΙΣΩΣ ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΝΗΣΑΚΙ ΜΑΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *