Ζάκυνθος

Ξεχωριστή Υγειονομική Περιφέρεια για τα νησιά ζητά η ΠΙΝ

Στο αίτημα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για τη σύσταση υγειονομικής Περιφέρειας με αρμοδιότητα αποκλειστικά και μόνο τα νησιά της ΠΙΝ, συνηγορεί και ο επικεφαλής του Συνδυασμού Ιόνιος Συμμαχία Σπύρος Σπύρου μιλώντας στο ραδιόφωνο του Ερμή, θυμίζοντας πως ο ίδιος ήταν ο τελευταίος Διοικητής της ΥΠΕ Ιονίων Νήσων πριν την κατάργηση της.

Το ζήτημα της πιο αποτελεσματικής οργάνωσης της υγειονομικής διοίκησης των νησιών τέθηκε από την Περιφερειάρχη κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Υφυπουργού Υγείας κ. Ράπτη στην Κέρκυρα  και μια από τις προτάσεις που έγιναν από την πλευρά της ΠΙΝ είναι να υπάρχει κάποιος υποδιοικητής με αποκλειστική αρμοδιότητα τα νησιά.

«Απόμακρη για τα νησιά μας η 6η ΥΠΕ» oΔιοικητής της ΥΠΕ Σπ. Σπύρου

Ο κ. Σπύρου από την πλευρά του υπογράμμισε πως υπάρχει αντικειμενική δυσκολία να υπάρχει αποτελεσματική διοίκηση από την 6η ΥΠΕ σε μια υγειονομική περιφέρεια που περιλαμβάνει 8 μεγάλα Νοσοκομεία, 3 πανεπιστημιακά, 120  Κέντρα Υγείας και πάνω από 300 αγροτικά ιατρεία.

Ο ίδιος, αναφέρθηκε και στην επερώτηση που έχει υποβάλει στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ζητώντας να μάθει αν η ΠΙΝ είναι έτοιμη να καταθέσει πρόταση για το πρόγραμμα αναβάθμισης βελτίωσης και εξοπλισμού των Κέντρων Υγείας της ΠΙΝ, καθώς η σχετική προκήρυξη θα λήξει στα τέλη Φλεβάρη και δεν υπάρχουν περιθώρια καθυστερήσεων.

«Τα Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ανήκουν διοικητικά στην 6η ΥΠΕ, η οποία είναι πολύ απόμακρη , έχει πολλά χρόνια να ασχοληθεί και να μεριμνήσει για την κτηριακή συντήρηση, την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού  αλλά και την στελέχωση με προσωπικό. Ολόκληρη την προηγούμενη 5ετία ουδέποτε υποβλήθηκε στη Διαχειριστική Αρχή αίτημα για την χρηματοδότηση των Κέντρων Υγείας» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ερώτηση του ο κ. Σπύρου ζητώντας να μάθει πότε θα υποβληθούν οι μελέτες για να μη χαθεί χρόνος.

Ακολουθήστε το Ermisnews.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από τη Ζάκυνθο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *