Quantcast

Γνώμες

Βήματα μπρος ή βήματα πίσω;

Απίθανες πολιτικές καταστάσεις λαμβάνουν χώρα στα παρασκήνια του μικρού νησιού μας, που όμως έχει τεράστιο μέγεθος στις συνιστώσες διαπλοκής συμφερόντων που σίγουρα καταλήγουν να είναι οικονομικά, έχοντας για διακόσμηση όλα τα υπόλοιπα.

Ανίερες πολιτικές συμμαχίες αρχίζουν να σχηματοποιούνται με απώτερο στόχο όχι βέβαια τα ιδεολογικά σχήματα και την υλοποίηση προγραμμάτων για το λαό, αλλά για τη νομή της εξουσίας και η επόμενη εκλογική αναμέτρηση Κύριος οίδε τι θα μας φέρει στο προσκήνιο των υποψηφιοτήτων και κατ΄ ακολουθία των υποψηφίων!

Αν ρίξει κάποιος μια αφελή ματιά στον αυτοδιοικητικό – και όχι μόνο – χώρο θα αντιληφθεί του λόγου το αληθές και θα δακρύσει από το ανθρώπινο χάλι που σαν συμπεριφορά υποκύπτει σκύβοντας μόνο εκεί που βλέπει χρήμα κι εξουσία.

Δεν είναι της παρούσης η ονοματολογία και δεν ενδείκνυται μεσούσης της μετακορονοϊκής πρώτης φάσης να αναλωθούμε σε πρόσωπα του τοπικού πολιτικού γίγνεσθαι.

Όμως ο μετασχηματισμός που θα προκύψει και η πορεία στη νέα πολιτική εποχή μακάρι να μην μας φέρει τερατογενέσεις. Τέτοιες που διαφαίνονται ακόμα και τώρα (αν και πολύ ωχρά για τους μη επαΐοντες στην πολιτική τέχνη) ακόμα και σε απλά ζητήματα της καθημερινότητας όπως για παράδειγμα η καθαριότητα.

Αναλύοντας σε βάθος πρόσωπα και καταστάσεις βλέπουμε πως το κατεστημένο επιδιώκει μανιωδώς να διεμβολίσει ότι του αντιστέκεται και ο χρόνος θα αποδείξει αν στην ιδιαίτερη πατρίδα μας κάναμε ένα βήμα μπροστά ή δύο βήματα πίσω.

Αγγελική Ξενόφου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *