Quantcast

Γνώμες

Βασιλεύει η έλλειψη συνεννόησης … στον τουρισμό

Μπορεί ο μεγαλύτερος αριθμός των τουριστών να έχει αναχωρήσει από το νησί μας καθώς η σεζόν του 2020 βρίσκεται στη δύση της, αλλά υπάρχουν ακόμα ξενοδοχεία που φιλοξενούν επισκέπτες, στην πλειοψηφία τους Πολωνούς.

Οι τελευταίες πτήσεις του αεροδρομίου θα γίνουν τα τέλη του Οκτωβρίου και αυτό σημαίνει πως μέχρι τότε θα κυκλοφορούν στο νησί τουρίστες!

Η εισαγωγή έγινε επειδή τα αυτονόητα παραμένουν ζητούμενα και τα απολύτως αναγκαία δεν μπορούμε να τα προσφέρουμε στους ανθρώπους που μας επιλέγουν για τις διακοπές τους…

Ποιά είναι τα αναγκαία για ένα τουρίστα; Να βγαίνει από την πόρτα του καταλύματος και να μπορεί να βρει ανοιχτό ένα περίπτερο για να πάρει τσιγάρα, ή μερικά εστιατόρια για να δοκιμάσει τις γεύσεις του τόπου μας, ή ακόμα μερικά τουριστικά μαγαζιά για να αγοράσει αναμνηστικά και  δώρα. Βρισκόμαστε στις αρχές του Οκτωβρίου και τίποτα από όλα αυτά δεν υπάρχουν στις τουριστικές περιοχές, στις οποίες οι επισκέπτες βλέπουν κλειστές βιτρίνες και κλειδωμένες πόρτες.

Η ίδια συζήτηση, με αφορμή το αίτημα για επιμήκυνση της σεζόν, είχε γίνει εδώ και πολλά χρόνια. Τότε λέγαμε ότι για να έχουμε επισκέπτες το Νοέμβριο ή τον Μάρτιο πρέπει να έχουμε και ανοιχτά καταστήματα γιατί δεν είναι δυνατόν να θυμίζει νεκροταφείο η κάθε περιοχή που το καλοκαίρι ασφυκτιά από ζωή…

Δυστυχώς μετά από μία δεκαετία η συζήτηση και το αποτέλεσμα βρίσκονται στο ίδιο σημείο…

Αγγελική Ξενόφου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *