Ελλάδα Κόσμος

TUI: Ξεκινά η τουριστική σεζόν στη Μαγιόρκα – Από 17 Ιουνίου η Ευρώπη και 1η Ιουλίου η Ελλάδα

Στην επανεκκίνηση του τουρισμού στη Μαγιόρκα αναφέρεται στην πρόσφατη ανακοίνωση της η TUI στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος για την υποδοχή σχεδόν 11000 Γερμανών τουριστών στις Βαλεαρίδες.

Ο μεγάλος tour operator θα πραγματοποιήσει δύο πτήσεις μέσω της TUifly  (X3 2312 και X3 2684) από το Ντίσελντορφ και τη Φρανκφούρτη προς τη Μαγιόρκα στο πλαίσιο του προγράμματος της κυβέρνησης των Βαλεαρίδων με τίτλο «Πιλοτικό Πρόγραμμα για το ασφαλές άνοιγμα των ταξιδιωτικών διόδων στην αυτόνομη κοινότητα των νησιών των Βαλεαρίδων». Η TUI θα μεταφέρει το μεγαλύτερο μέρος των σχεδόν 11000 Γερμανών στη Μαγιόρκα, την Ibiza, τη Menorca και τη Formentera.

Ο CEO του Ομίλου για τα Holiday Experiences, Sebastian Ebel, αναφέρει:

«Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα κατά τις προηγούμενες εβδομάδες για τις καλοκαιρινές διακοπές και πλέον μπορούμε να ξεκινήσουμε με ασφάλεια καθώς υπάρχει συντονισμός μεταξύ της TUI, των RIU Hotels  και των αρχών στις Βαλεαρδίες. Η επιθυμία για ταξίδια στις ακτές της Μεσογείου είναι μεγάλη, κάτι το οποίο αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι πρώτες ημερομηνίες άφιξης στις Βαλεαρίδες είχαν συμπληρωθεί εντός 36 ωρών στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας.

Ως συνεργάτης των Βαλεαρίδων, χαιρόμαστε που υποστηρίζουμε το πιλοτικό πρόγραμμα για την επανεκκίνηση των ταξιδιών, το οποίο είναι σημαντικό για όλο τον ευρωπαϊκό τουρισμού. Του 400 τουρίστες, που πέταξαν σήμερα προς τα νησιά, θα ακολουθήσουν 20 επιπλέον πτήσεις της TUIfly στις ερχόμενες ημέρες, έτσι ώστε αρκετές χιλιάδες ταξιδιώτες να ταξιδέψουν στο δημοφιλή προορισμό».

Ο μεγάλος tour operator διαθέτει τα 4αστερα ξενοδοχεία RIU Concordia και RIU Bravo ενώ θα προστεθεί και το Robinson Club Cala Serena από τις 20 Ιουνίου.

Η TUI έχει καταρτίσει ένα πλάνο 10 σημείων για την ασφάλεια και την υγιεινή στα ξενοδοχεία ενώ το προσωπικό εκπαιδεύεται πάνω σε αυτά. Το πλάνο αυτό θα εφαρμοστεί στα  TUI Blue, RIU, Robinson or TUI Magic Life και θα είναι διαθέσιμο για τα ξενοδοχεία που τελούν υπό συμβόλαιο και τους συνεργάτες του Ομίλου.

Ο Sebastian Ebel προσθέτει:

«Με τα ευρείας εφαρμογής πρωτόκολλα υγιεινής και ασφαλείας μπορούμε να διασφαλίσουμε το γεγονός ότι τα ξενοδοχεία μας θα ανταποκρίνονται στις υψηλότερες προσδοκίες των επισκεπτών μας και θα παρέχουν τη μεγαλύτερη δυνατή προστασία ενάντια στη μετάδοση της πανδημίας. Δημιουργούμε τις βάσεις για να παρέχουμε ξανά ξεχωριστές εμπειρίες διακοπών».

Επίσης, υπάρχει και πρόβλεψη για τα αεροσκάφη καθώς όλοι οι επιβάτες κατά τη διάρκεια της πτήσης πρέπει να φορούν απαραίτητα μάσκα, περιορίζεται η επαφή με το πλήρωμα καμπίνας, εφαρμόζεται τακτική απολύμανση και στα αεροσκάφη υπάρχουν φίλτρα αέρα HEPA, τα οποία παρέχουν το καλύτερο δυνατό επίπεδο εξαερισμού και αντικατάσταση του αέρα κατά τη διάρκεια της πτήσης, ενώ το Robert Koch Institute και ευρωπαϊκές αρχές διαβεβαιώνουν ότι η πιθανότητα μετάδοσης της πανδημίας μέσω του αέρα της καμπίνας είναι μηδαμινή.

Ύστερα από την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, η TUI ξεκινά τη θερινή σεζόν της στην Ευρώπη. Οι πρώτες πτήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 17 Ιουνίου από το Ντίσελντορφ και τη Φρανκφούρτη προς το Faro ενώ θα ανοίξει και το Robinson Club Quinta da Ria στο Αlgarve. Θα ακολουθήσει η Ελλάδα από την 1η Ιουλίου, ενώ οι τουρίστες ταξιδεύουν ήδη με το αυτοκίνητο σε κοντινούς προορισμούς και η Αυστρία, η Κροατία και η Ιταλία είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς.

Πηγή:money-tourism.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *