Ζάκυνθος

Το ΥΠΕΣ για αποχέτευση Καλαμακίου: “Ο Δ. Ζακύνθου να υποβάλει αίτημα χρηματοδότησης μέσα από το πρόγραμμα Τρίτσης»

Ένα ακόμη θέμα που αφορά τη Ζάκυνθο είχε φέρει στη Βουλή ο Βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη και αυτό αφορούσε την πολύ σοβαρή υπόθεση της αποχέτευσης Καλαμακίου. Στην ερώτηση που αφορά την πρόοδο του έργου απάντησε ο απερχόμενος Υπουργός Εσωτερικών, κάνοντας γνωστό πως ο Δήμος μπορεί να υποβάλει πρόταση για την ολοκλήρωση του έργου μέσα από το πρόγραμμα Αν. Τρίτσης.

Η απάντηση αναφέρει:  «Σε απάντηση της ανωτέρω Ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Κυριάκος Βελόπουλος, με θέμα «Άλυτο το ζήτημα της αποχέτευσης Καλαμακίου Ζακύνθου επί σειρά ετών», σας γνωρίζουμε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» έχει εκδώσει, την υπ’ αριθμ. πρωτ. 16402/28-08-2020 Πρόσκληση ΑΤ02 «Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων» (Α.Δ.Α.: 6ΕΥ746ΜΤΛ6-ΘΙ8). Ο Δήμος Ζακύνθου δύναται να υποβάλει αίτημα χρηματοδότησης, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της σχετικής Πρόσκλησης.

Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι έχουν ζητηθεί στοιχεία από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Δήμο Ζακύνθου, με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 85735/08-12-2020 έγγραφο και, όταν περιέλθουν οι σχετικές απαντήσεις, θα ενημερωθεί η Βουλή των Ελλήνων με νεότερο έγγραφό μας»

 Μ.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *