Ζάκυνθος

To ξενοδοχείο Keri Village επιλέχθηκε για την καραντίνα!

Ξενοδοχείο στο Κερί είναι το ξενοδοχείο καραντίνας στη Ζάκυνθο, το οποίο επιλέχθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού μετά από τη δημόσια διαδικασία της εκδήλωσης ενδιαφέροντος που ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Θυμίζουμε πως για τη Ζάκυνθο είχαν υποβληθεί φάκελοι από δύο ξενοδοχεία, αυτό που τελικά επιλέχθηκε και ένα ακόμη που σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο του Λαγανά και διαθέτει μεγάλο αριθμό δωματίων. Το Ξενοδοχείο στο Κερί είναι 4άστερο και διαθέτει 64 κλίνες, ενώ στον κατάλογο του Υπουργείου δεν γίνεται αναφορά της επωνυμίας του, αλλά του αριθμού μητρώου της επιχείρησης στον ΕΟΤ.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Τουρισμού, που έγινε αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής , το 67% των αναγκών σε ξενοδοχεία καραντίνας, σε 59 περιφερειακές ενότητες, έχει καλυφθεί έως τώρα. Ένα επιπλέον ποσοστό 11% αναμένεται να έχει καλυφθεί έως την Τρίτη, 30 Ιουνίου, σε περιοχές που δεν είναι ιδιαίτερα τουριστικές στην ηπειρωτική Ελλάδα,

Σε ό,τι αφορά την κάλυψη του υπόλοιπου 22%, θα εκπονηθεί επιχειρησιακό σχέδιο από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Το σχέδιο θα προβλέπει – σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες – ότι τουριστικές περιοχές που δεν έχουν ακόμα ξενοδοχεία καραντίνας θα καλύπτονται από όμορες περιοχές. Για παράδειγμα η Σύμη από τη Ρόδο, οι μικρές Κυκλάδες από τη Νάξο και ούτω καθεξής.

Το υπουργείο Τουρισμού έδωσε στην Παρασκευή στη δημοσιότητα την Υπουργική Απόφαση με την οποία δημοσιοποιείται η λίστα με τα τουριστικά καταλύματα τα οποία μισθώνονται αποκλειστικά για την προσωρινή διαμονή φυσικών προσώπων στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κινδύνου μετάδοσης του κορωνοϊού. Η απόφαση αυτή ισχύει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Θυμίζουμε πως το διάστημα της μίσθωσης είναι μέχρι 31 Οκτωβρίου του 2020.

Μ.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *