Quantcast

Γνώμες

Το ταξίδι της κας Μενδώνη στη Ζάκυνθο

Δεν θυμόμαστε άλλοτε στο παρελθόν επίσκεψη υπουργού με τόσο μεγάλο και περιεκτικό πρόγραμμα σαν αυτό της κας Λίνας Μενδώνη στη Ζάκυνθο τις προάλλες. 

Επίσης δεν θυμόμαστε να έχουν διατεθεί σε μια περίοδο τετραετίας τόσα πολλά χρήματα για την στήριξη των αρχαιολογικών και καλλιτεχνικών μας θησαυρών στη Ζάκυνθο. 

Θα πει κάποιος δύσπιστος ότι μετά την υπερδεκαετή μνημονιακή “ανομβρία” και αφού λόγω κορονοϊού χαλάρωσαν οι δημοσιονομικοί περιορισμοί, επόμενο είναι η κυβέρνηση να επεκτείνει το πρόγραμμα των δημοσίων έργων και με εργαλεία τα χρηματοδοτικά προγράμματα της Ε.Ε. να προσπαθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος, από πλευράς στήριξης υποδομών στην περιφέρεια. 

΄Ομως θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι η κα Μενδώνη διάνυσε πολλά χιλιόμετρα για να κάνει αυτοψίες (και όχι επισκέψεις) σε όλους αυτούς τους χώρους και θα ήταν περισσότερα τα χιλιόμετρα αν έφτανε μέχρι τα Στροφάδια που ατυχώς οι καιρικές συνθήκες δεν το επέτρεψαν. 

Θα πρέπει επίσης να παραδεχθούμε ότι η συντήρηση των αρχαιολογικών μας θησαυρών και η ανάδειξη διαρκώς νέων χώρων απαιτούν πάρα πολλά χρήματα που αντικειμενικά δεν είναι διαθέσιμα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Γι αυτό και η συνήθης απάντηση που δίνεται, όταν διατυπώνονται οικονομικά αιτήματα, είναι η προσφυγή στα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Για όλα αυτά που άφησε πίσω της η κα Μενδώνη υπάρχει μόνο μια ευχή. 

Να γίνουν στο σωστό χρόνο και με τα προϋπολογισθέντα χρήματα. Να μην έχουμε δηλαδή καθυστερήσεις και υπερβάσεις. Και να ακούσουμε γρήγορα την πιο σημαντική είδηση που αναμένουν οι καλοί ζακυνθινοί για την επιβαλλόμενη διάσωση του αρχοντικού της οικογένειας Ρώμα που απειλείται από τη φθορά του χρόνου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *