Ζάκυνθος

Το Νοσοκομείο εμβολιαστικό κέντρο και για το κοινό – Μέχρι τις 20/1 οι επόμενες δόσεις στη Ζάκυνθο

Η Διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας και αναισθησιολόγος του Νοσοκομείου Ερατώ Πάλλη ήταν το πρώτο άτομο που εμβολιάστηκε στη Ζάκυνθο με το εμβόλιο για τον covid 19, δίνοντας με αυτό τον τρόπο το μήνυμα για την ασφάλεια του σκευάσματος και στον τοπικό πληθυσμό.

Η διαδικασία του εμβολιασμού ξεκίνησε χθες στις 8 το πρωί στο χώρο του Νοσοκομείου και αφορούσε τους πρώτους 50 από το σύνολο των πρώτων 142 που εμβολιάζονται με τις πρώτες δόσεις που έφτασαν στο νησί μας.

Ο εμβολιασμός γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο ισόγειο του Νοσοκομείου και πιο συγκεκριμένα στο πρώην παιδιατρικό τμήμα έκτακτων περιστατικών.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Ραγκούσης, μιλώντας χθες στον Ερμή, ανέφερε πως το βράδυ της Δευτέρας παρελήφθησαν τα εμβόλια, που έφτασαν στη Ζάκυνθο συνοδεία στελέχους του Λιμενικού Σώματος με πτήση του sky Express,

“¨Τα εμβόλια παρελήφθησαν σε δύναμη του Λιμενικού και παραδόθηκαν στο Νοσοκομείο για να μεταφερθούν στο Φαρμακείο. Έχουμε τη χαρά να ξεκινάμε τον εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού του Νοσοκομείου Ζακύνθου αλλά και των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Νομού και αυτή είναι η αρχή για να αισιοδοξούμε πως κάποια στιγμή θα βγούμε ενωμένοι από αυτή την κρίση. Έχουν προβλεφθεί όλα τα πρωτόκολλα και για τη φύλαξη αλλά και για την εμβολιαστική διαδικασία και ο εμβολιασμός ξεκίνησε σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο” ανέφερε ο Διοικητής σημειώνοντας πως τηρείται το πρόγραμμα που το Νοσοκομείο είχε ορίσει ενώ πλέον υπάρχει μια ενημερωμένη λίστα από υγειονομικούς που επιθυμούν να εμβολιαστούν, ενώ αρχικά είχαν δηλώσει άρνηση.

“Το ενδιαφέρον είχε αυξηθεί. Σε αυτή τη φάση θα γίνουν 142 δόσεις αλλά αναμένεται να γίνουν και επιπλέον για τους επιπρόσθετους Υγειονομικούς του Νοσοκομείου, τους ιδιώτες υγειονομικούς αλλά και το προσωπικό του ΕΚΑΒ. Πρόκειται για 60 ιδιώτες γιατρούς, 30 επιπλέον υγειονομικούς και 6 εργαζόμενους του ΕΚΑΒ” δήλωσε ακόμη ο Διοικητής κάνοντας γνωστό πως στις 18 με 20 Ιανουαρίου περιμένουμε τις επόμενες δόσεις.

“Η Διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας Ε.Πάλλη, που είναι αναισθησιολόγος και βρίσκεται στην 1 η γραμμή, ήταν η πρώτη που εμβολιάστηκε. Πολιτικά πρόσωπα δεν με έχουν προσεγγίσει για τον εμβολιασμό και δε θα είχα πρόβλημα να το πω. Υπάρχει όμως απαράβατος κανόνας πως οι πρώτες δόσεις αφορούν τους υγειονομικούς του Νοσοκομείου και του Κ.Υ” δήλωσε., συμπληρώνοντας πως η πρώτη φάση του εμβολιασμού θα συνεχιστεί για τις επόμενες 2 ημέρες.

Από σήμερα οι πολίτες δηλώνουν το αίτημα τους για εμβολιασμό και από τις 20 Ιανουαρίου ξεκινά ο εμβολιασμός για τον υπόλοιπο πληθυσμό , με προτεραιότητα τα άτομα άνω των 85.

“Από τις 20 Ιανουαρίου και το Νοσοκομείο θα αποτελεί εμβολιαστικό κέντρο για το Κοινό και το που θα γίνεται ο εμβολιασμός για τον καθένα θα καθοριστεί από την πλατφόρμα. Θα λειτουργούμε συνεπικουρικά και σαν μια ομάδα. Σε κάθε περίπτωση όμως τα μέτρα πρέπει να τηρούνται, χρειάζεται προσοχή, συνέπεια και ευθύνη! Ο ιός είναι ακόμη εδώ και οφείλουμε να είμαστε σε επαγρύπνηση” κατέληξε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *