Quantcast

Γνώμες

Το λειψό ενδιαφέρον των τοπικών αρχών

Το λειψό ενδιαφέρον των τοπικών αρχών για τους κατοίκους της νότιας Ζακύνθου φαίνεται από την αδιαφορία τους να προωθήσουν κάτι για το οποίο είχαν δώσει “αιώνιους όρκους” πριν από μερικά χρόνια, όταν βρισκόμαστε στην αργή της λειτουργίας του Φορέα Διαχείρισης για το θαλάσσιο πάρκο και είχαμε τις γνωστές διαμαρτυρίες από τους ιδιοκτήτες γης.

Παρότι κύλησαν δύο δεκαετίες, οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του λαού, σε όποιο πόστο κι αν βρίσκονται αυτή τη στιγμή και μας διαβάζουν, ξέχασαν τις υποσχέσεις τους και αδιαφόρησαν πλήρως για κάτι που θα μπορούσε να είχε αλλάξει δεδομένα και να προωθούσε λύσεις πιο κοντά στα αιτήματα της κοινωνίας.

Είναι η νέα περιβαλλοντική μελέτη η οποία θα γινόταν μετά την πρώτη πενταετία και θα εξέταζε διεξοδικά τα αποτελέσματα λειτουργίας του Πάρκου εκείνα τα χρόνια, για να γίνουν αργότερα βελτιώσεις εκεί που θα έπρεπε και θα μπορούσε σύμφωνα με το αποτέλεσμα της μελέτης.

Η επισήμανση γίνεται τώρα από την πλευρά μας επειδή βλέπουμε πολλά κροκοδείλια δάκρυα να χύνονται από διάφορες κατευθύνσεις και καθώς η ουσία βρίσκεται στην

προστασία του είδους (χελώνα Caretta-caretta) αλλά και στην δυνατότητα αξιοποίησης της περιουσίας ενός εκάστου από τους πληττόμενους ανθρώπους.

Ας είμαστε λοιπόν σωστοί και αντικειμενικοί γιατί ο λαός έχει κριτήριο και αντιλαμβάνεται ποιος ενδιαφέρεται και ποιος όχι, για την επίλυση των προβλημάτων.

Α.Ξ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *