Ελλάδα

Το ΚΙΝ.ΑΛ. στήνει κάλπες για όνομα και νέα όργανα

Στην τελική ευθεία της οργάνωσης και της προετοιμασίας για τις εκλογές του επόμενου χρόνου  βρίσκονται οι οπαδοί και τα μέλη των τριών μεγάλων κομμάτων (Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ) καθώς τις επόμενες ημέρες θα διεξαχθούν τα συνέδρια τους και θα εκλεγούν νέα κομματικά όργανα.
Οι προετοιμασίες  για τα συνέδρια είχαν δρομολογηθεί από το  περασμένο έτος και στην ουσία αποτελούν μια πρώτη καλή πρόβα κινητοποίησης και οργάνωσης των κομματικών μηχανισμών ενόψει των απαιτήσεων της μακράς προεκλογικής περιόδου.
Στις κάλπες θα προσέλθουν την Κυριακή 8 Μαίου οι φίλοι και τα μέλη του ΚΙΝΑΛ, προκειμένου να αποφασίσουν για το νέο όνομα του κόμματος αλλά και για την εκλογή συνέδρων, Τοπικών και Νομαρχιακών Επιτροπών. Το σύνολο των συνέδρων που θα εκλεγούν ανέρχεται σε 4602, οι οποίοι θα κληθούν το τριήμερο 20-22 Μαΐου, όπως έχει ήδη αποφασιστεί, να εκλέξουν τη νέα Κεντρική Επιτροπή και τα κεντρικά όργανα του.
Όπως σε κάθε ψηφοφορία, έτσι και σε αυτή την εσωκομματική υπήρξαν σφυγμομετρήσεις, εσωτερικές μεν, αλλά οπωσδήποτε σφυγμομετρήσεις. Το επικρατέστερο που προκύπτει από αυτές είναι το «ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ». Η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ  θεωρεί την 8η Μαΐου ως ορόσημο προκειμένου να κεφαλοποιηθεί η μεγάλη συμμετοχή που είχε καταγραφεί στις 5 Δεκεμβρίου, με την εκλογή νέου Προέδρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *