Γνώμες

To Κέντρο Υγείας στην Πόλη χρειάζεται υποστήριξη

Στην πρώτη γραμμή βρίσκεται εδώ και μήνες  το υγειονομικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Ζακύνθου (πρώην ΙΚΑ), που από τον περασμένο χειμώνα  έχει αναλάβει παράλληλα με το Νοσοκομείο το έργο του εμβολιασμού κατά της covid στον πληθυσμό.

Ελλείψει προσωπικού, καθώς άτομα από το υγειονομικό προσωπικό χρειάστηκε να πάρουν αναρρωτική άδεια, ο εμβολιασμός γίνεται μόνο σε μια εμβολιαστική γραμμή, ενώ το υπάρχον προσωπικό έχει επίσης φτάσει στα όρια των αντοχών του.

Αξίζει να αναφέρουμε πως σε αντίθεση με τα όσα ίσχυαν το καλοκαίρι, στο εμβολιαστικό κέντρο δεν υπάρχει πλέον η εταιρεία ιδιωτικής ασφάλειας που αναλάμβανε την σειρά προτεραιότητας αλλά και την προστασία του χώρου όπου κατά καιρούς δεν λείπουν τα παρατράγουδα από …αγανακτισμένους πολίτες που περιμένουν να κάνουν τεστ ή εμβόλιο. Αυτό ωστόσο που πρέπει άμεσα να διευθετηθεί είναι ένα πρόβλημα που διαπιστώσαμε με τα ίδια μας τα μάτια και αφορά την υδροδότηση του κτηρίου του ΕΦΚΑ όπου στεγάζονται και τα ιατρεία του Κ.Υ.!

Αυτό που διαπιστώσαμε είναι πως στις βρύσες δεν υπάρχει νερό για να πλυθεί το προσωπικό και αυτό ας μην ξεχνάμε πως συμβαίνει εν καιρώ πανδημίας. Όπως πληροφορηθήκαμε με …εμφιαλωμένο νερό γίνεται και το πλύσιμο των χώρων που ειδικά τώρα πρέπει να γίνεται με επιμέλεια.

Το κτήριο του ΕΦΚΑ που μετρά λίγες δεκαετίες ζωής χρειάζεται μια γενναία επισκευή στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους σε ένδειξη σεβασμού για τους εργαζόμενους αλλά και τους δεκάδες ασφαλισμένους που βρίσκονται εκεί καθημερινά, ενώ τώρα που φυλάσσονται στο χώρο και τα πολύτιμα εμβόλια, καλό θα ήταν να διευθετηθεί οριστικά και το ζήτημα της προμήθειας γεννήτριας που θα λειτουργεί σε περίπτωση διακοπής ρεύματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *