Quantcast

Γνώμες

Το αβάσταχτο μαρτύριο, να ψάχνεις στην Πόλη μια θέση πάρκινγκ

“Κάποτε πρέπει να γράψετε δυο λόγια για το αβάσταχτο μαρτύριο των οδηγών οχημάτων που εισέρχονται στην Πόλη και δεν βρίσκουν πουθενά μια θέση να σταθμεύσουν”.

Τη παραπάνω προτροπή έκανε προς τον ΕΡΜΗ, φίλος αναγνώστης που βλέπει το βάσανο που τραβούν εκατοντάδες συμπολίτες μας που είναι υποχρεωμένοι να μπουν στην πόλη για να εξυπηρετηθούν από κάποια δημόσια ή ιδωτική υπηρεσία και παράλληλα διαπιστώνουν ότι η μια μετά την άλλη τις δημοτικές αρχές, έρχονται και απέρχονται και το πρόβλημα όχι μόνο να μην λύνεται αλλά διαρκώς να επιδεινώνεται.

Για να λέμε του στραβού το δίκιο, αν υπάρχει χάος στους δρόμους της Πόλης, όπως άλλωστε και στα πεζοδρόμια, αυτό οφείλεται στην απουσία  αστυνόμευσης αλλά και αυτό πάλι ευθύνη του Δήμου είναι.

Η αλήθεια είναι ότι ο Δήμος οφείλει κάθε χρόνο να χρηματοδοτεί από τον προϋπολογισμό την  επέκταση των θέσεων πάρκινγκ ή την δημιουργία νέων. Και υπάρχουν ακόμα πολλοί δημόσιοι χώροι για να γίνει κι αυτό.

΄Ομως αντί γι αυτό παρατηρούμε ότι επεκτείνονται τα καταστήματα στους δρόμους και δεν επιτρέπουν πλέον την στάθμευση οχημάτων μπροστά άπό τασ τραπεζοκαθίσματα.

Ακόμα και τα περίπτερα με τις φιτούρες στον ΄Αμμο τοποθετούν καρέκλες και μηχανάκια στο οδόστρωμα για να μην μπορούν να παρκάρουν οι οδηγοί των οχημάτων. 

Κάποιος που κατάγγειλε αυτές τις παράνομες ενέργειες στην Τροχαία και το Λιμεναρχείο, μάλλον για να τον ξεφορτωθούν, του ζήτησαν να υποβάλλει μήνυση για να επιληφθούν οι υπηρεσίες της καταγγελίας του.

Αυτά βέβαια μόνο στη Ζάκυνθο συμβαίνουν, όπου οι νόμοι είναι γραμμένοι στα παλαιότερα των υποδημάτων εκείνων που αυθαιρετούν με την ανοχή ή την συγκάλυψη των αρχών.

Φ.Σ.

  • Όταν η πλατεία Σολωμού ήταν εργοτάξιο , τότε ήταν η ευκαιρία να γίνει υπόγειο γκαράζ και να εισπράττει και ο Δήμος και να λυθεί και το πρόβλημα. Τότε δεν ασχολήθηκε κανένας, τώρα είναι αργά!!

  • Προσωρινή λύση είναι τα μονά-ζυγά, σε συνδυασμό με μικρά (πραγματικά μικρά) λεωφορεία και ποδηλατόδρομους. Φυσικά και με ποδήλατα του Δήμου. Παράλληλα η έναρξη κατασκευής χώρου στάθμευσης δίπλα (πριν) από το παλιό νοσοκομείο κλπ.
    Ζακύνθιος ΚΑΣ

  • Ο χώρος της “μαρίνας” δίπλα στη λαική αγορά θα μπορούσε να διαμορφωθεί σε parking,επίσης να καθαριστεί το σημερινό μικρό parking στην Αγ.Τριάδα απο τα παρατημένα αυτοκίνητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *