Ζάκυνθος

Διοικητής Νοσοκομείου: Το 32% του πληθυσμού στο νησί μας έχει εμβολιαστεί πλήρως

Ικανοποιητική δείχνει η πορεία των εμβολιασμών του πληθυσμού κατά του κορονοϊού σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δείχνουν ότι η Ζάκυνθος μπήκε στο «πράσινο» χρώμα και άφησε πίσω της το «κόκκινο» και το «πορτοκαλί» που την ταλαιπώρησαν λόγω των κρουσμάτων για πολλές εβδομάδες.

Μιλώντας στον –Ε- ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Ραγκούσης ανέφερε: «Βρισκόμαστε σε πολύ ικανοποιητικό σημείο και επίπεδο, χωρίς να δίνουνε τόνο καθησυχαστικό. Δεν υπάρχει όξυνση του φαινομένου αλλά σταθεροποίηση, όμως πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση.

Πρέπει να τηρούμε τα ατομικά μέτρα προστασίας και αυτό επί της ουσίας είναι η κοινωνική ευθύνη όλων μας».

Τα τελευταία στοιχεία για τους εμβολιασμένους στη Ζάκυνθο είναι τα εξής σύμφωνα με τον Διοικητή: 

“Για τον εμβολιασμό που γίνεται για την υγειονομική θωράκιση του πληθυσμού, έχουμε  30.000 εμβολιασμούς συνολικά στη Ζάκυνθο, εκ των οποίων οι 14.ο00 είναι ολοκληρωμένες δόσεις και άλλες 19.000 είναι οι πρώτες δόσεις.

Ο αριθμός είναι αυξημένος αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να εμβολιαζόμαστε. Αυτό το λέω γιατί είμαστε και τουριστικό νησί που στηρίζεται πολύ στον τουρισμό και για μια πετυχημένη τουριστική περίοδο χρειάζεται ο εμβολιασμός που είναι το Α και το Ω» συμπλήρωσε ο κ. Ραγκούσης ο οποίος ανέφερε ακόμα ότι ο καθένας πρέπει μιλήσει με τον προσωπικό του γιατρό που ξέρει το ιστορικό και θα απαντήσει υπεύθυνα αν πρέπει να γίνει το εμβόλιο.

Ερωτηθείς για τα είδη των εμβολίων ο κ. Ραγκούσης είπε: «Στους τουριστικούς προορισμούς προτιμήθηκε το Johnson & Johnson για να τελειώνουμε πιο γρήγορα.

Στο Νοσοκομείο Ζακύνθου έχουμε δύο εμβολιαστικές γραμμές Pfizer, μία AstraZeneca και 5 Johnson & Johnson . Το ΙΚΑ έχει 2 γραμμές Pfizer”.

Για τους τουρίστες  ο κ. Ραγκούσης είπε ότι δεν γίνεται καμία εισαγωγή χωρίς αποτέλεσμα RCR για κορονοϊό.

Η Ζάκυνθος στο χάρτη

Ο επιδημιολογικός χάρτης της χώρας δεν περιλαμβάνει εδώ και καιρό καμία κόκκινη περιοχή, ενώ και το νησί μας μπήκε στο πράσινο.

Τα στοιχεία που αφορούν τη Ζάκυνθο είναι τα ακόλουθα:

• Εμβολιαστική κάλυψη με τουλάχιστον μία δόση: 44,34%.

• Ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί : 32,24%,

• Δείκτης θετικότητας ελέγχων: 0,02%.

• Κυλιόμενος 7ήμερος μέσος όρος κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους: 0,7.

• Εβδομαδιαία τάση: Πτωτική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *