Ζάκυνθος

Την παραχώρηση του χώρου για την εμποροπανήγυρη αποφάσισε η Λιμενική Επιτροπή με μίσθωμα 40.000 ευρώ

Ορατό είναι το ενδεχόμενο να διοργανωθεί φέτος κανονικό η εμποροπανήγυρης του Αγίου Διονυσίου στο νησί μας, αν και προς το παρόν δεν έχουν γίνει οι επίσημες ανακοινώσεις. Ωστόσο, η Ομοσπονδία Μικροπωλητών που κάθε χρόνο νοικιάζει το χώρο της μαρίνας για την εμποροπανήγυρη, κατέθεσε και φέτος αίτημα προς την Λιμενική Επιτροπή, το οποίο έγινε αποδεκτό στην συνεδρίαση που έγινε στις 26 Μαΐου.

Θυμίζουμε πως σε συνεδρίαση της η Ειδική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας την Πέμπτη 17 Ιουνίου, ενέκρινε την εισήγηση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η οποία περιλαμβάνει και την λειτουργία των εμποροπανηγύρεων.

Ειδικότερα, προβλέπεται η λειτουργία των εμποροπανηγύρεων με το πρωτόκολλο λειτουργίας των λαϊκών, με εξαίρεση τον περιορισμό  της ελάχιστης απόστασης ενός (1) μέτρου μεταξύ των πάγκων πώλησης όταν αυτοί είναι μέρος συνεχούς κατασκευής στην οποία οι πάγκοι των πωλητών διαχωρίζονται μεταξύ τους με ελαφρά χωρίσματα.

Όπως αναφέρει η ίδια απόφαση σε ότι αφορά την έναρξη των πανηγυριών πρέπει να ισχύουν σωρευτικά οι κάτωθι προϋποθέσεις:

– Να έχουν παρέλθει 14 ημέρες από την ημερομηνία που το ποσοστό του πληθυσμού της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, που έχει εμβολιασθεί με μία δόση είναι >50%

– Σύσταση προς τους συμμετέχοντες για διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων πριν την συμμετοχή τους στην πανήγυρη (PCR 72 ωρών ή RAT 48 ωρών ή self-test 24 ωρών)

– Εφαρμογή των μέτρων Δημόσιας Υγείας (τήρηση αποστάσεων, αντισηπτικά σε τραπέζια κλπ) με ευθύνη της οικείας Δημοτικής Αρχή

Στην συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής, ο Πρόεδρος Αν. Πλέσσας κάλεσε τα μέλη να πάρουν απόφαση για την παραχώρηση χρήσης χώρου Εμποροπανήγυρης εορταστικών εκδηλώσεων Αγ. Διονυσίου, μετά την αίτηση που κατέθεσε  η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Υπαίθριων Αγορών Κρατών Μελών Ε.Ε.,

Το διάστημα για το οποίο ζητείται η παραχώρηση είναι από τις 22 μέχρι τις 26 Αυγούστου

Η εισήγηση του Προέδρου ήταν θετική με τέλος παραχώρησης ύψους 40.000,00 ευρώ, διότι εκτός από το γεγονός ότι είναι η μόνη αίτηση που έλαβε το Λιμενικό Ταμείο Ζακύνθου, η μέχρι τώρα συνεργασία με την Ομοσπονδία υπήρξε άριστη στο θέμα της πληρωμής αλλά και σε θέματα οργάνωσης, καθαριότητας και νομιμότητας των πωλητών. Στο τέλος παραχώρησης θα περιλαμβάνεται επί πλέον και η ανάληψη εξόδων που αφορούν στην Μητρόπολη Ζακύνθου για την καύση πυροτεχνημάτων και την τοποθέτηση λαβάρων στους ιστούς φωτισμού, καθώς και τα έξοδα για τον καθαρισμό του χώρου (W.C. κ.λ.π.).

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, με τον εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Νίκο Τσίπηρα να καταψηφίζει σημειώνοντας πως οι εμποροπανηγύρεις υποβαθμίζουν το στεγασμένο εμπόριο, ενώ η απόφαση θα υλοποιηθεί υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι επιτρεπτό λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19.

Ακολουθήστε το Ermisnews.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από τη Ζάκυνθο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *