Quantcast

Γνώμες

Τι γίνεται με την υπόθεση των εμπρησμών του 2017;

Η ανακοίνωση του ΕΛΓΑ για την δήλωση ζημιών από τους αγρότες που επλήγησαν από τις φωτιές του 2017, μας έφερε και πάλι στην μνήμη τους δραματικούς αυτούς μήνες που ο δασικός πλούτος του νησιού μας έγινε βορά στην καταστροφική μανία της πυρκαγιάς και η Ζάκυνθος βρέθηκε στο «στόχαστρο» των εμπρηστών, όπως επιβεβαίωναν οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες.

Έκτοτε πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν σε σχέση με τις έρευνες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού στο νησί μας αλλά και τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε το κλιμάκιο που βρέθηκε για πολλούς μήνες και κατά την περσινή αντιπυρική περίοδο στο νησί. Θυμίζουμε πως με βάση πληροφορίες που είχαν γίνει γνωστές, υπήρξαν τρία συγκεκριμένα πρόσωπα που θεωρήθηκαν ως ύποπτοι για τη μεγάλη πυρκαγιά της Αυγούστου στη θέση Στρογγύλη στις Βολίμες αλλά και για ένα ακόμη άτομο που ταυτοποιήθηκε ως δράστης για τον εμπρησμό της 26ης Αυγούστου στην ίδια περιοχή, που είχε ως αποτέλεσμα να καούν 16.000 στρέμματα δάσους.

Έκτοτε όμως και αφού όπως μάθαμε πριν από κάποιους μήνες κλήθηκαν οι ύποπτοι να δώσουν εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη, δεν είχαμε καμία νέα ενημέρωση για το πότε και αν θα οδηγηθούν τελικά σε δίκη, ή αν υπάρχουν άλλα στοιχεία που άλλαξαν τα δεδομένα στην υπόθεση. Σε ερωτήματα μάλιστα που θέσαμε τόσο στον απερχόμενο Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δ. Πατράκη, όσο και στον προκάτοχό του Α. Στεμπίλη, ο οποίο ήταν και Διοικητής την επίμαχη περίοδο, μας απάντησαν πως δεν έχουν καμία σχετική ενημέρωση.

Μ.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *