Ζάκυνθος

Τη Δευτέρα με τηλεδιάσκεψη η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής για το Ναυάγιο

Τη Δευτέρα 28 Φλεβάρη θα πραγματοποιηθεί η πρώτη επίσημη συνεδρίαση της πολυσυζητημένης Επιτροπής Πρότυπης Τουριστικής Αξιοποίησης και Προστασίας του Ναυαγίου Ζακύνθου και οι ταχύτητες με τις οποίες κινείται το Υπουργείο Τουρισμού ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα, αποδεικνύουν πως υπάρχει σαφής πολιτική βούληση το θέμα «Ναυάγιο» να τεθεί σε προτεραιότητα ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν.

Η συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία της Δρ. Παναγιώτας Διονυσοπούλου,  Προϊσταμένης  Γενικής Διεύθυνσης Τουριστικής Πολιτικής  του Υπουργείου Τουρισμού θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί μέσω τηλεδιάσκεψης και έτσι δε χρειάζεται να γίνει νέο ταξίδι των μελών της Επιτροπής στην Αθήνα. Άλλωστε, η πρώτη άτυπη αλλά ουσιαστική συνάντηση των μελών της Επιτροπής τόσο με την Πρόεδρο όσο και με τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια έχει ήδη πραγματοποιηθεί δια ζώσης με την επίσκεψη όλων των τακτικών μελών της Επιτροπής στο Υπουργείο Τουρισμού πριν από λίγες ημέρες.

Μετά την δημοσίευση του ΦΕΚ ορισμού των μελών της Επιτροπής Πρότυπης Τουριστικής Αξιοποίησης και Προστασίας του Ναυαγίου Ζακύνθου, η πρώτη συνεδρίαση μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα σηματοδοτεί ένα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση λύσεων για την διαχείριση και την προστασία της περιοχής του Ναυαγίου την ίδια στιγμή που εντός των επόμενων ημερών αναμένονται οι πρώτοι επισκέπτες με τις πτήσεις του Εξωτερικού.

Όπως είναι ήδη γνωστό τα μέλη της Επιτροπής από τη Ζάκυνθο που ήδη έχουν πραγματοποιήσει αυτοψία από κοινού στο χώρο του Ναυαγίου, έχουν υποβάλει μια δέσμη 12 προτάσεων για το Ναυάγιο που αφορούν τον έλεγχο της πρόσβασης από στεριά, της παραμονής από θάλασσα, την περίφραξη αλλά και πιο μακροπρόθεσμα μέτρα όπως η εκπόνηση μελέτης, η οριοθέτηση της γραμμής παραλίας και η καθιέρωση αντιτίμου για τους επισκέπτες ώστε να υπάρχουν ανταποδοτικά οφέλη για τις ορεινές κοινότητες.

ermisnewsroom

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *