Ζάκυνθος

Θ. Κολπονδίνος: “Μια στρατηγική επιλογή θα ήταν να κλείσουμε τα σύνορα και να επενδύσουμε στο 2021”

Ο τ. Πρόεδρος του Συλ. Ξενοδόχων Αρκαδίων Θ. Κολπονδίνος στον –Ε-

Για μια πρωτοφανή και τελείως διαφορετική κατάσταση που βιώνουμε όλοι και στον οικονομικό τομέα, αλλά και στην ψυχολογία μας, μίλησε ο τέως Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Αρκαδίων Θεόδωρος Κολπονδίνος, στο ραδιόφωνο του –Ε- και εκφράζοντας τις απόψεις του για τη φετινή τουριστική περίοδο σημειώνει πως κατά τη γνώμη του τα σύνορα της Ελλάδας θα έπρεπε να μείνουν κλειστά, με στήριξη των επιχειρήσεων ώστε να παραμείνουν υγιείς και έτοιμες για τη νέα χρονιά

«Το 80% της σεζόν έχει χαθεί και τα μηνύματα για το επόμενο διάστημα δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα. Πρέπει να κεφαλαιοποιήσουμε σαν Χώρα την σωστή διαχείριση της πανδημίας, αλλά και να τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα προστασίας» ανέφερε αρχικά, σημειώνοντας πως κατά τη γνώμη του η Κυβέρνηση θα έπρεπε να ακολουθήσει μια διαφορετική στρατηγική.

«Μια στρατηγική επιλογή θα ήταν να κλείσουμε όλες τις επιχειρήσεις και τα σύνορα και να επενδύσουμε στο 2021. Να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους και να ετοιμαστούμε για την νέα χρονιά. Κάποιοι θα πουν πως έτσι δεν κινείται η οικονομία αλλά ποιά οικονομία μπορεί να κινηθεί με επιχειρήσεις που θα είναι ζημιογόνες;» ανέφερε, υποστηρίζοντας πως κατά τη γνώμη του τα σύνορα θα έπρεπε να μείνουν κλειστά μια που οι αρνητικές συνέπειες από το άνοιγμα της τουριστικής αγοράς είναι μεγαλύτερες από τις θετικές.

Άλλωστε – όπως είπε – ούτε η επόμενη σεζόν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένη, αφού δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι το πρόβλημα του κορονοϊού δεν θα μας απασχολήσει
και τους επόμενους μήνες,

Ο τέως Πρόεδρος του Συλλόγου υπογράμμισε πως πλέον είναι επιβεβλημένο να σχεδιάσουμε εκ νέου το τουριστικό μας προϊόν, βάζοντας οριστικό τέλος στην εξάρτηση από τους μεγάλους tour operators.

«Είναι ώρα να αναδιοργανώσουμε το τουριστικό μας προϊόν. Να γίνει περισσότερο ποιοτικό και λιγότερο μαζικό. Να συνάψουμε συνεργασίες με εταιρείες χαμηλού κόστους και αντιληφθούμε πως είναι αρνητικό για το νησί μας το γεγονός ότι στηριζόμαστε στους μεγάλους tour operator» ανέφερε θυμίζοντας πως οι συνέπειες του μοντέλου που ακολουθούμε, φάνηκαν όχι μόνο από την πανδημία αλλά και στο πρόσφατο παρελθόν με την πτώχευση της Thomas Cook.

«Δεν μπορούμε να χάσουμε τους tour operator αλλά μπορούμε να μειώσουμε το βαθμό εξάρτησης. Αυτή η προσπάθεια προϋποθέτει συνεργασία, αυτοκριτική και συστράτευση» συμπλήρωσε.

Τέλος, για τον εγχώριο τουρισμό, ανέφερε πως είναι πολύτιμος, αλλά οι Έλληνες δεν μπορούν να στηρίξουν σε μεγάλο βαθμό τον ελληνικό τουρισμό.

«Μπορούν να τον τονώσουν την κίνηση για την υψηλή περίοδο, αλλά η δυναμικότητα είναι μικρή γιατί ο ελληνικός τουρισμός καλύπτει το 8 με 10%, ενώ ας μην ξεχνάμε πως οι Έλληνες έχουν περάσει μια μακρά περίοδο οικονομικής κρίσης» κατέληξε.

Μ.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *