Κοινωνία

Τεράστιες ζημιές σε κήπους και περιβόλια στο Μπελούσι από την κακοκαιρία!

Οι τεράστιες ζημιές στην αγροτική παραγωγή  που προκάλεσε η πρωτοφανής κακοκαιρία που έπληξε πριν από μια εβδομάδα το νησί μας, δεν περιορίζονται μόνο στα ελαιόδεντρα αλλά και σε κήπους και περιβόλια, με τους παραγωγούς να μην πιστεύουν ακόμη τι έχει συμβεί!

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε εβδομάδες τις αυτοψίες του ΕΛΓΑ» τονίζει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Παραγωγών Λαϊκής Αγοράς Β. Φλάμπουρας 

Καρυδιές, λεμονιές και πορτοκαλιές, θερμοκήπια με κολολύθια, ντομάτες και άλλα οπωροκηπευτικά παρασύρθηκαν από την δίνη των ισχυρών ανέμων ενώ ένα μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στο χωριό Μπελούσι, όπου υπάρχει το μεγαλύτερο ποσοστό αυτής της παραγωγής του νησιού.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του -Ε- ο Πρόεδρος των παραγωγών της Λαϊκής Αγοράς Βασίλης Φλάμπουρας περιέγραψε πως εν μια νυκτί κόποι μιας ολόκληρης ζωής καταστράφηκαν, τονίζοντας πως ο χειμώνας που έρχεται θα είναι πολύ δύσκολος και για τους παραγωγούς.  Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο ίδιος αναγκάστηκε να κόψει ελιές, λεμονιές και πορτοκαλιές που για δεκαετίες φρόντιζε, ενώ τεράστια προβλήματα υπάρχουν και στα μεγάλα θερμοκήπια που παρασύρθηκαν από τον αέρα.

Ο κ. Φλάμπουρας σημείωσε πως ο ΕΛΓΑ, τις εισφορές στον οποίο καταβάλουν εδώ και χρόνια οι αγρότες για την ασφάλεια της παραγωγής τους, οφείλει να αναγνωρίσει και να επιλύσει το πρόβλημα καταγράφοντας τις ζημιές και αποδίδοντας τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις.

«Οι αυτοψίες πρέπει να γίνουν άμεσα. Δεν έχει κανένα νόημα να έρθουν οι εκπρόσωποι του ΕΛΓΑ μετά από ένα μήνα. Εμείς πρέπει να ξεκινήσουμε εδώ και τώρα να αποκαθιστούμε τις καλλιέργειες μας γιατί δεν μπορούμε να χάσουμε ούτε μέρα» ανέφερε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Παραγωγών Λαϊκής Αγοράς , κάνοντας γνωστό πως παραγωγοί χρειάστηκε να λείψουν και από τα «πόστα» τους στη Λαϊκή Αγορά μέχρι να αποκαταστήσουν τις ζημιές στους κήπους και τα περιβόλια τους.


Μ.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *