Κοινωνία

«Τέλος εποχής» για το ΚΑΠΗ

Επανειλημμένως έχουμε αναφερθεί στην υπόθεση της λειτουργίας του ΚΑΠΗ στο Δήμο Ζακύνθου καθώς για παραπάνω από ένα χρόνο ο Δήμος νοικιάζει ένα ακίνητο στην Πόλη της Ζακύνθου για την στέγαση αυτής της δομής, που όμως δεν λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια.

Οι διαδικασίες για την ανεύρεση νέου  χώρου για το ΚΑΠΗ είχαν ξεκινήσει από την προηγούμενη δημοτική αρχή και η αλήθεια είναι πως πέρασαν από 40 κύματα, μια που επί μακρόν οι διαγωνισμοί για την ανεύρεση του κατάλληλου ακινήτου ήταν άκαρποι. Ο χώρος βρέθηκε, νοικιάστηκε, το μίσθωμα καταβάλλεται κάθε μήνα  αλλά όπως όλα δείχνουν το εγχείρημα δε θα προχωρήσει τουλάχιστον προς το παρόν. Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος στον –Ε- ο χώρος είναι ακατάλληλος μια που βρίσκεται σε μια περιοχή με φασαρία και μη λειτουργικό, ενώ παρά τις προσπάθειες που έγιναν το προηγούμενο διάστημα, δε φαίνεται να υπήρχε ενδιαφέρον από ηλικιωμένους να περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους εκεί.

Ο κορονοϊός τέλος, ήταν ο καταλυτικός παράγοντας που ανέστειλε κάθε σχεδιασμό, μια που λόγω των ειδικών υγειονομικών συνθηκών υπάρχουν αυστηροί περιορισμοί σε αυτές τις δομές των Δήμων. Ως εκ τούτου ο Δήμος θα πρέπει να βρει πως θα χειριστεί το ζήτημα του μισθώματος, καθώς είτε ο χώρος, είτε τα χρήματα θα μπορούσαν να είναι κάπου αλλού χρήσιμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *