Ζάκυνθος

Ταξίδι και ανακοινώσεις Xρυσοχοίδη σήμερα στη Ζάκυνθο

΄Ενα ταξίδι με ιδιαίτερη σημασία πραγματοποιεί την Παρασκευή  το πρωί, 16 Ιουλίου, στη Ζάκυνθο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης,  στην διάρκεια του οποίου αναμένεται να προβεί σε σημαντικές ανακοινώσεις για ζητήματα πάταξης της εγκληματικότητας και ενίσχυσης του αισθήματος της ασφάλειας των πολιτών.

Το ταξίδι γίνεται σε μια ιδιαίτερα στιγμή κατά την οποία έχουν ήδη σημειωθεί ορισμένες επιτυχίες στην διαλεύκανση εγκλημάτων κατά  της ζωής αλλά απομένουν ακόμα πολλά να γίνουν, έως ότου αποκαλυφθούν οι δράστες όλων των εγκλημάτων που έχουν γίνει στο νησί μας τις τελευταίες δεκαετίες.

Υπενθυμίζεται ότι από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 μέχρι σήμερα έχουν υπάρξει εγκλήματα, δολοφονίες και εξαφανίσεις, δίχως να αποκαλυφθούν οι δράστες και αυτό συνεχίζει να προκαλεί και να συντηρεί τα αισθήματα φόβου μεταξύ των πολιτών.

Τον κ. Χρυσοχοίδη θα συνοδεύει ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχάλης Καραμαλάκης και ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ οι οποίοι θα συναντηθούν και θα ανταλλάξουν απόψεις με την τοπική αστυνομική ηγεσία.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του κ. Χρυσοχοίδη θα φθάσει στη Ζάκυνθο με αεροπλάνο της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και από το αεροδρόμιο θα επισκεφθεί το Αστυνομικό Μέγαρο Ζακύνθου, όπου θα έχει συναντήσει με τους αστυνομικούς διευθυντές του νησιού κ. Τσατσαρη και Αγγελούδη.

Στην συνέχεια θα μεταβεί στο Κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, όπου θα έχει συναντήσει με την πολιτική ηγεσία του νησιού για το μεγάλο πρόβλημα της εγκληματικότητας που μαστίζει το νησί μας.

‘Οπως αναφέρθηκε και σε πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη η αποκάλυψη και η σύλληψη των δολοφόνων της Χριστίνας Κλουτσινώτη στη Ζάκυνθο θεωρείται μια σημαντική επιτυχία της ΕΛΑΣ και ίσως είναι πιθανόν να  υπάρξουν ανακοινώσεις και για άλλες εκκρεμείς υποθέσεις.

Στον ορίζοντα βρίσκονται πάντα η διαλεύκανση της δολοφονίας του Ντίμη Κορφιάτη  αλλά και η αποσαφήνιση των συνθηκών κάτω από τις οποίες βρέθηκε νεκρός ο Αστυνομικός διευθυντής Bασίλης Πατσούρη,  τον Ιανουάριο του 2010, σε παραλία του Βασιλικού αλλά και ορισμένες εξαφανίσεις που δεν έχουν αφήσει πίσω τους ίχνη.

Για όλες αυτές τις υποθέσεις ενώ κυκλοφορούν πολλές φήμες στο νησί, δεν έχει υπάρξει ακόμα καμία επίσημη ανακοίνωση και τον τελευταίο καιρό,  μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις οι  διαδόσεις έχουν ξανά αναζωπυρωθεί.

΄Ενα άλλο θέμα το οποίο επίησης εκτιμαται ότι θα αναφερθεί ο Υπουργός Προστασάις του Πολίτη είναι η ενίσχυση και η ανανέωση του προσωπικού της Αστυνομικής Δ/νσης Ζακύνθου.  Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Χρυσοχϊδης είχε επισχεφθεί τη Ζάκυνθο τον Ιούνιο του 2020 αλλά και άλλες φορές κατά το παρελθόν και γνωρίζει άριστα όλα τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν κατά καιρούς τις αρχές αναφορικά με τα κυκλώματα και τις εγκληματικές συμμορίες πουν δρουν στο νησί μας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *